Home design
home design

Επιδημιολογικός Χάρτης: Από το «κόκκινο» στο «πορτοκαλί» η Αργολίδα – Τελειώνει το μίνι lockdown

Δείτε το νέο επιδημιολογικό χάρτη. Ποιες περιοχές μπήκαν στο «Κόκκινο» και ετοιμάζονται για ειδικά περιοριστικά μέτρα.

Στο «κόκκινο» επίπεδο (επίπεδο 4) του επιδημιολογικού χάρτη εισέρχονται οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Κιλκίς και της Χαλκιδικής, λόγω της σοβαρής αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου του κορωνοϊού, ενώ η Αργολίδα αποχαιρετά το Κόκκινο, τη στιγμή που ο δείκτης θετικότητας έπεσε από το 3,20% στο 0,66%.

Με βάση την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι συγκεκριμένες περιοχές παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό κίνδυνο και ως εκ τούτου εισέρχονται στο «κόκκινο» επίπεδο, στο οποίο ήδη βρίσκονται η Καστοριά, η Δράμα, η Ημαθία, η Ξάνθη, η Πιερία, η Πέλλα και η Καβάλα.

Η περιοχή της Αργολίδας παρουσίασε βελτίωση των επιδημιολογικών της δεδομένων και ως εκ τούτου εξέρχεται από το «κόκκινο» επίπεδο και εισέρχεται στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3).

Αύριο θα ανακοινωθεί και τυπικά η έξοδός της από το μίνι lockdown και η συνεπακόπουθη άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν μέχρι και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Επιδημιολογικός χάρτης 29 9 2021

Πού αυξήθηκε το ιικό φορτίο

Τις τελευταίες μέρες, αύξηση του ιικού φορτίου κατέγραψαν οι εργαστηριακοί έλεγχοι του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων. Ειδικότερα, η ανάλυση από το Δίκτυο των αστικών λυμάτων σε 12 πόλεις της Ελλάδας κατέδειξε αυξητικές τάσεις της επιδημίας σε εννέα από αυτές.

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +36% στον Βόλο και +42% στα Ιωάννινα έως +166% και +198% σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, ενώ σε Αττική και Λάρισα το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά 58% και 62%, αντίστοιχα. Οριακές ήταν οι αυξήσεις σε Θεσσαλονίκη (+18%), Ηράκλειο (+18%) και Αγιο Νικόλαο (+17%).

Σημειώνεται ότι για τις περιοχές που βρίσκονται σε «κόκκινο» επίπεδο ετοιμότητας ισχύουν οι περιορισμοί της απαγόρευσης κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και της απαγόρευσης μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίπεδο 3 – Πορτοκαλί

Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:

Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής

Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να:

• αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2

• πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση

• πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών

Επίπεδο 4 – Κόκκινο

Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis