Home design
home design

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το αγαπημένο εμβόλιο των Ελλήνων

Ποιο εμβόλιο βρίσκεται στη τελευταία θέση- Αναλυτικά στοιχεία για το καθένα.
Εθνικό σχέδιο εμβολιασμών Covid-19

Πάνω από 12,8 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχουν γίνει στη χώρα μας, με 6,6 εκατ. πολίτες να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Στο 74%, την πλειονότητα των εμβολιασθέντων, έχει χορηγηθεί το σκεύασμα της Pfizer, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Προχωρά παράλληλα η διαδικασία για τη χορήγηση αναμνηστικής τρίτη δόσης για τους υγειονομικούς και για τους πολίτες των άνω των 60 που έκαναν την δεύτερη δόση πριν από έξι μήνες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, παρουσίασε κατά την ενημέρωση, αναλυτικά τα στοιχεία με για τα σκευάσματα με τα οποία έχουν γίνει οι έως τώρα εμβολιασμοί στη χώρα μας.

  • Εμβόλιο Pfizer: Έχουν χορηγηθεί 8.995.116 δόσεις, δηλαδή το 74,6% των εμβολιασμών έχει γίνει με το εν λόγω mRNA εμβόλιο.
  • Εμβόλιο AstraZeneca: Έχουν χορηγηθεί 1.540.288 δόσεις, δηλαδή το 12,7% των εμβολιασμών έχει γίνει με το εν λόγω εμβόλιο.
  • Εμβόλιο Moderna: Έχουν χορηγηθεί 1.096.647 δόσεις, δηλαδή το 9,1% των εμβολιασμών έχει γίνει με το εν λόγω mRNA εμβόλιο.
  • Εμβόλιο Johnson & Johnson: Έχουν χορηγηθεί 431.640 δόσεις, δηλαδή το 3,6% των εμβολιασμών έχει γίνει με το εν λόγω εμβόλιο.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis