home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Πουλάς: Στηρίξτε επιτέλους το ΕΣΥ

Όσα είπε ο Ανδρέας Πουλάς απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο Ανδρέας Πουλάς, καλεί τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να στηρίξει το ΕΣΥ, νομοθετώντας ουσιαστικά. Παράλληλα, ο Βουλευτής Αργολίδας ζητά από τον Υπουργό να ενημερώσει σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Τέλος, ο Ανδρέας Πουλάς αναφέρεται στο αίτημα γιατρών και νοσηλευτών περί μισθολογικής αναβάθμισής τους, ΒΑΕ και των κενών στις οργανικές θέσεις τους.

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της από 26.7.2021 τροποποίησης και αντικατάστασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο VI της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της και άλλες επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» ανέφερε τα μεταξύ άλλων εξής:

  • Ποια είναι η στόχευση της τακτικής του αιφνιδιασμού που πάγια εφαρμόζετε στα νομοσχέδια του υπουργείου υγείας – ενός κατ’ εξοχήν κοινωνικού υπουργείου στην αιχμή της πανδημίας, όπου θα έπρεπε να επιδιώκονται (και να μην επιβάλλονται) οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις;
  • Το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρμαχο των δωρεών και της αξιοποίησης τους προς όφελος της κοινωνίας.
  • Ιδίως το ΕΣΥ, με τα γνωστά χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει -της υποστελέχωσης, της εγκατάλειψης των υποδομών και του ελλιπούς ιατρικού εξοπλισμού – χρειάζεται γενναία στήριξη και ενίσχυση – όχι όμως για να το εκμεταλλευτούν τα ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά για να βελτιωθεί η υγεία του ελληνικού λαού
  • Ως προς τα υπόλοιπα άρθρα του σχεδίου νόμου πρόκειται κυρίως για παρατάσεις διατάξεων έκτακτου χαρακτήρα που ψηφίστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Δεν νομίζετε ότι πια δεν μπορείτε να επικαλείστε την πανδημία για να νομοθετείτε; Πρέπει επιτέλους για μία φορά να νομοθετήσετε ουσιαστικά και να επιλύσετε τα προβλήματα και τις παθογένειες της δημόσιας υγείας.
  • Κυβερνάτε εδώ και δύο χρόνια και ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το σχέδιο και το όραμα σας για τα νοσοκομεία και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι είσαστε υπέρμαχοι της ιδιωτικοποίησης τους.
  • Ακόμα περιμένουμε το αποτέλεσμα των διαγωνισμών για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων γιατρών.
  • Ακόμα περιμένουμε την αποδοχή των αιτημάτων των γιατρών και των νοσηλευτών για την ένταξή τους στα ΒΑΕ, για την μισθολογική τους αναβάθμιση, για το αφορολόγητο των εφημεριών τους, για τον εξορθολογισμό των εφημεριών τους σύμφωνα με τα ισχύοντα στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Ακόμα περιμένουμε να φέρετε ένα συνολικό σχεδιασμό διαχείρισης του υφιστάμενου προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ ώστε να μην εργάζονται οριακά για την σωματική και ψυχική τους εξόντωση και να μην γίνεται κατάχρηση των μετακινήσεων, των αποσπάσεων και των διαθέσεων από δομή σε δομή για την κάλυψη των κενών εις βάρος της υγείας τους, των οικογενειών τους και κυρίως με όρους δυσμενείς για την προστασία της δημόσιας υγείας.
  • Ακόμα περιμένουμε την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα -οργανωμένα και σύμφωνα με κανόνες – στη μάχη κατά της πανδημίας. Το μόνο που είδαμε το προηγούμενο διάστημα είναι επιλεκτική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στον αγώνα κατά της πανδημία με κυρίαρχο μέλημά σας να κρατηθεί non covid.
  • Ακόμα περιμένουμε να μας ενημερώσετε για το πόσο μας κόστισε η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή σας. Θα μας ενημερώσετε επιτέλους για αυτό το κόστος; Αλλά και το τι σκοπεύετε να κάνετε για να προετοιμάσετε το σύστημα για το μέλλον.
  • Έχετε κάνει αξιολόγηση της διαχείρισης της πανδημίας εκ μέρους της κυβέρνησής σας; Έχετε μελετήσει γιατί ο εμβολιαστικός σας προγραμματισμός δεν πήγε καλά; Γιατί δεν πήγε καλά! Αυτή την στιγμή έχει επιβραδυνθεί σε βαθμό ανεπίτρεπτο. Τι φταίει στη Βόρεια Ελλάδα και το ιικό φορτίο παραμένει τόσο υψηλό;
  • Γιατί δεν πείστηκαν οι πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού και προτιμούν τις θεωρίες συνωμοσίας και τους «αυτόχθονους ιθαγενείς»; Τι κάνατε για να αναχαιτίσετε την κατάσταση; Έχετε κάνει αυτοκριτική;
  • Μήπως η θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με τον τρόπο που έγινε έφερε αντίθετα αποτελέσματα;
  • Μήπως η ενημερωτική εκστρατεία για τα οφέλη του εμβολιασμού που επικαλείστε δεν έγινε αντιληπτή από τους πολίτες; Μήπως δεν έγινε ποτέ; Που ξοδεύτηκαν τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε;
  • Γιατί δεν βάλατε την τοπική αυτοδιοίκηση αμέσως και ενεργά στην εμβολιαστική διαδικασία και στον προγραμματισμό σας;
  • Πότε επιτέλους θα εμπλέξετε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ;
  • Κύριε Υπουργέ αφήστε τα προσχήματα και στηρίξτε επιτέλους το ΕΣΥ.
  • Το ζητά η κοινωνία, το ζητούν οι πολίτες, το ζητούν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμα
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button