home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον Καποδίστρια

Η επίσκεψη της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Περιφέρειάρχη Παναγιώτη Νίκα.
Στο Ναύπλιο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (4)

Ο Δήμος Ναυπλιέων την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου υποδέχτηκε στο Ναύπλιο την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Συνοδευόμενη από το δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Κωστούρο ο οποίος μαζί με τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Στυλιανό Περράκη της παρουσίασαν μεταξύ άλλων και το πρόγραμμα των φετινών 16ων Διεθνολογικών Συναντήσεων.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων από την πλευρά του αφού πρώτα ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την φετινή παρουσία της που συμπίπτει και με τα 200 χρόνια από τη Ελληνική Επανάσταση, της εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή που αισθάνεται να την υποδέχεται στην πόλη του Ναυπλίου την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, απονέμοντάς της παράλληλα τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Ι. Καποδίστρια.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ναύπλιο (7)
Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ναύπλιο (4)
Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων

Βραβεία και αριστεία

Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της παρακολούθησε τις εργασίες τις 16η Περιόδου Διεθνολογικών Συναντήσεων και την ειδική επετειακή εκδήλωση για τον Ι. Καποδίστρια «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως υπόσχεση για το μέλλον». Στη συνέχεια στο ίδιο πλαίσιο των Συναντήσεων συμμετείχε στην απονομή Βραβείων «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης για την Δικαιοσύνη και το Δίκαιο», καθώς και Αριστείων «Ι. Καποδίστριας».

Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αριστείο «Ιωάννης Α. Καποδίστριας» στους:

  • Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτή Επικρατείας
  • Κωνσταντίνο Τσουκαλά, Επισκέπτη Καθηγητή Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων
  • Δρ. Σωτήρη Μουσούρη, πρώην Επίκουρο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών,
  • και το Βραβείο «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης» για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο στους:
  • Εμμανουήλ Ρούκουνα, Ακαδημαϊκό,
  • EmmanuelDecaux, Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris II,
  • Νικηφόρο Διαμαντούρο, Ακαδημαϊκό.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ναύπλιο (2)
Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων
Στο Ναύπλιο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (1)
Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τιμή στον Καποδίστρια

Η πρώτη πολίτης της χώρας σήμερα 27 Σεπτεμβρίου παρακολούθησε την ετήσια τελετή μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, με το τελετουργικό να περιλαμβάνει την απόδοση Τιμών και Κατάθεση Στεφάνων στο άγαλμα του Κυβερνήτη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψη της με την ομιλία της στο Βουλευτικό.

Κατά την επίσκεψή της στο Ναύπλιο, η κα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, όπου ξεναγήθηκε στα εκθέματα και απόλαυσε το καφεδάκι της.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ναύπλιο (3)
Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων
Στο Ναύπλιο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (3)
Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Περιφερειάρχης και οι άλλοι

Στην ετήσια τελετή μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια που έλαβε χώρα στο Ναύπλιο -σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου- παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα από τον μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο και στη συνέχεια έγινε απόδοση τιμών και κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Ι. Καποδίστρια. Ακολούθησε επετειακή ομιλία στο Βουλευτικό σχετικά με τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Παρόντες στη σημερινή εκδήλωση ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Γκιόλας, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και οι θεματικοί ομόλογοί του Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης και Πρόνοιας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ναύπλιο (6)
Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ναύπλιο (1)
Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ναύπλιο (5)
Φώτο: Δήμος Ναυπλιέων

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis