home design 800x400
home design 1170Χ320

Πύργος: Αρνητής της μάσκας πήγε στα δικαστήρια ντυμένος τσολιάς (Βίντεο)

Το περιστατικό αφορά την άρνηση του πατέρα 10χρονης μαθήτριας που φοιτά στο δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου, να φορέσει μάσκα η κόρη του.
Πήγε στα δικαστήρια ντυμένος τσολιάς

Με την εθνική ενδυμασία του τσολιά έφτασε στα δικαστήρια του Πύργου ο πατέρας που κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων που προφυλάσσουν από την μετάδοση του ιού covid-19, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του διαδικτύου και για εξύβριση μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο εκπαιδευτικός, Αθανάσιος Κατσίμπελης και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου.

Το περιστατικό αφορά την άρνηση του πατέρα της 10χρονης μαθήτριας που φοιτά στο δημοτικό σχολείο του Σκουροχωρίου, να φορέσει μάσκα η κόρη του, κατά την προσέλευση και παραμονή της στο σχολείο (τις ώρες διδασκαλίας), μια υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη πριν από λίγες ημέρες.

Βίντεο: ilialive

Δυσαρέσκεια για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Ο Αλέξανδρος Μαργκώτσος, έφτασε στα δικαστήρια του Πύργου για το Αυτόφωρο Τριμελές, ντυμένος με τη στολή του τσολιά, προκαλώντας αίσθηση τόσο στους δικαστές όσο και στον κόσμο που βρισκόταν πέριξ των δικαστηρίων. Ωστόσο μετά την απολογία του, το δικαστήριο του έδωσε προθεσμία τριών ημερών, όρισε δικάσιμο την ερχόμενη Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου και τον άφησε ελεύθερο, κάτι που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της υπεράσπισης του εκπαιδευτικού, δικηγόρου, Θεόδωρου Αντωνόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε «άκρως εσφαλμένη» την απόφαση αυτή.

«Τέθηκε και το ζήτημα του αν θα διατηρηθεί η κράτησή του, γιατί ήτο κρατούμενος από χθες (σ.σ. Παρασκευή), ο κ. Εισαγγελέας πρότεινε να διατηρηθεί η κράτησή του πλην όμως το δικαστήριο, με μια απόφαση που εγώ την θεωρώ άκρως εσφαλμένη τον άφησε ελεύθερο μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση. Και τη θεωρώ άκρως εσφαλμένη διότι είναι σίγουρο, όπως και δήλωσε, ότι δεν θα επιτρέψει στο παιδί του να πάει στο σχολείο την Δευτέρα και αυτό βεβαίως από μόνο του είναι ποινικό αδίκημα. Δηλαδή το να μην στέλνουν οι γονείς χωρίς να υπάρχει λόγος ασθενείας ή άλλου κωλύματος το παιδί στο σχολείο.

Επίσης δεν έδειξε οποιαδήποτε μεταμέλεια και υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο του φιλικού του περιβάλλοντος το οποίο τον προτρέπει να βλάψει την σωματική ακεραιότητα του εκπαιδευτικού αλλά και άλλων εκπαιδευτικών που επιμένουν στην τήρηση των πρωτοκόλλων στο σχολείο τους. Αυτά έχουν ανησυχήσει τον κ. Διευθυντή γιατί αισθάνεται ότι απειλείται η σωματική του ακεραιότητα ακόμα και η ίδια του η ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνόπουλος, τονίζοντας ότι «Το δικαστήριο έπρεπε να διατηρήσει την κράτηση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, εκτός κι αν το δικαστήριο συγκινήθηκε και αυτό ας το ακούσει και ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από την εθνική ενδυμασία την οποία έφερε ο κατηγορούμενος προσελθών στο δικαστήριο με την ένδοξη στολή του τσολιά».

Ο κ. Αντωνόπουλος, στις δηλώσεις του ήταν αρκετά καυστικός και σημείωσε: «Εάν λοιπόν οι δικαστές κάμπτονται από τις εθνικές ενδυμασίες που μπορεί να φορά ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος τότε ναι ήταν δικαιολογημένη η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, που προκαλεί ενόψει της πανδημίας και ενόψει των διαστάσεων που έχει πάρει η πανδημία και ειδικότερα στα σχολεία όπου εμφανίζονται αυτή τη στιγμή 6 χιλ. κρούσματα. Μου προξενεί θυμό και οργή μια τέτοια απόφαση που έναν δεδηλωμένο αρνητή της πανδημίας, έναν δεδηλωμένο εχθρό των πρωτοκόλλων που τάσσει το κράτος, τον αφήνει ελεύθερο».
«Χειραγωγείται το παιδί»

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, Αθανάσιος Κατσίμπελης, αναφέρθηκε στις απειλές που δέχθηκε μέσω του διαδικτύου από φιλικά πρόσωπα του γονέα ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την πιθανή χειραγώγηση του παιδιού από τους γονείς του. Συγκεκριμένα επεσήμανε: «Η δική μου δουλειά δεν είναι να αντιπαρατίθεμαι με τους γονείς αλλά να συνεργάζομαι μαζί τους για το καλό των παιδιών και κάνω έκκληση στην ελληνική πολιτεία, στους Έλληνες βουλευτές και στη δικαιοσύνη να προστατέψει τα παιδιά. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις του κάθε γονέα, μας ενδιαφέρουν τα παιδιά, οι μαθητές μας, να προστατευθεί προνομιακά η υγεία τους και να προστατευθεί προνομιακά το γεγονός ότι δεν πρέπει να παιδιά μας να χειραγωγούνται στην ιδεοληψία του κάθε γονέα. Γνωρίζουμε πολύ καλά και σας διαβεβαιώνω γι αυτό ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μου κάνουμε τη δουλειά μας και την κάνουμε άριστα. Να μας προστατέψει η ελληνική δικαιοσύνη γιατί αυτή τη στιγμή είμαι ένας εκπαιδευτικός ο οποίος απειλούμαι. Με διάφορα σχόλια κάποιων στο διαδίκτυο γνωστών-αγνώστων, που λένε να μου σπάσουν τα κόκκαλα και τρομοκρατούνται και οι συνάδελφοι μου στο σχολείο.

Δεν έχουμε πρόβλημα με την μαθήτριά μας. Έχουμε πρόβλημα με το γεγονός ότι, οι γονείς της και οι δύο γιατί εγώ θεωρώ ότι και οι δύο γονείς έχουν ευθύνη και επίσης στη μηνυτήρια αναφορά έχω αναφέρει και τους δύο γονείς, το παιδάκι χειραγωγείται. Λαμβάνει εντολές. Και μπορεί και να τρομοκρατείται και γι αυτό θεωρώ ότι θα πρέπει να ελεγχθεί το οικογενειακό περιβάλλον να δούμε για ποιο λόγο δημιουργείται αυτός ο φόβος στο παιδί να χειραγωγείται».

margotsos alexandros 1
Φώτο: patrisnews

«Δεν προστατεύουν οι μάσκες»

Τέλος ο κατηγορούμενος πατέρας, Αλέξανδρος Μαργκώτσος κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια μετά την απολογία του, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι: «Τα μόνα λόγια που μπορώ να πω γιατί υπάρχει μια τριήμερη αναβολή, θα πρέπει να έχω τον δικηγόρο, το μόνο που θέλω να πω και να το ακούσουν όλοι οι Έλληνες και οι γονείς και θέλω να το ακούσετε καθαρά, οι υφασμάτινες μάσκες και οι απλές χειρουργικές δεν έχουν καμία έγκριση, καμία πιστοποίηση σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ότι προστατεύουν από τον covid-19. Δεν προστατεύουν από τον covid-19 και αν θυμάστε πέρυσι το ίδιο το κράτος είχε δώσει και ο διευθυντής έδωσε στην κόρη μου μαύρες μάσκες που δεν είχαν καμία έγκριση και καμία πιστοποίηση. Δεν προστατεύουν οι μάσκες οι υφασμάτινες μέσα στο σχολείο και οι απλές χειρουργικές και να συμπληρώσω ότι αυτό το δικαστήριο είναι η δεύτερη μήνυση που γίνεται και έχει ξεκινήσει από τις 5 Φεβρουαρίου και για το ίδιο θέμα μου κατέθεσε πάλι μήνυση ο κύριος διευθυντής».

Ο κατηγορούμενος πατέρας, Αλέξανδρος Μαργκώτσος, έφτασε στα δικαστήρια για να απολογηθεί χθες φορώντας την εθνική ενδυμασία του τσολιά.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του διευθυντή του σχολείου, Θεόδωρος Αντωνόπουλος, χαρακτήρισε «άκρως εσφαλμένη» την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, Αθανάσιος Κατσίμπελης μίλησε για χειραγώγηση του παιδιού και ανέφερε πως απειλείται η σωματική του ακεραιότητα και η ίδια η ζωή του.

Το γεγονός ότι δεν προστατεύουν οι μάσκες (υφασμάτινες και απλές χειρουργικές) από τον ιό του covid-19 και ότι δεν έχουν καμία πιστοποίηση γι’ αυτό, έθιξε ο κατηγορούμενος πατέρας της 10χρονης, Αλέξανδρος Μαργκώτσος.

Ρεπορτάζ: patrisnews.com

Σχόλια

Ένα σχόλιο

 1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

  <>

  Η λέξη “τσολιάς” προέρχεται από την Τουρκική γλώσσα και συγκεκριμένα τη λέξη çul (τσολ) που σημαίνει”κουρέλι” ή “παλιόρουχο”. Έτσι φώναζαν κοροϊδευτικά οι Τούρκοι τους κλέφτες και τους αρματολούς, επειδή η Αλβανική φουστανέλα τους ήταν ραμμένη από πολλά μικρά κομμάτια υφάσματος.
  “Τσολιάς” λοιπόν σημαίνει “κουρελής”.
  Το 1868, όταν και ιδρύθηκε η προεδρική φρουρά, επιλέχθηκε η ομηρική ελληνοπρεπής λέξη “Εύζωνας” για να περιγράψει τους τσολιάδες που υπηρετούσαν σε αυτή. Η λέξη “Εύζωνος” στα αρχαία Ελληνικά, προσδιόριζε τη γυναίκα που είχε λεπτή μέση, αλλά αλληγορικά και τον ελαφριά οπλισμένο στρατιώτη.
  https:/ /www.facebook.com/ groups/ lega. italoellenica/ permalink/ 10165344735835624

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis