home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΆρθρο

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά»

Άρθρο της Έλενας Πανοβράκου, Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας Αθλητισμός και Παιδί Τομέα Αθλητισμού Ν.Δ. και μέλος ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων.

Η 24η Σεπτεμβρίου 2021 καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και 8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία κινητοποίησης μαθητών/τριών προς ένα δραστήριο τρόπο ζωής, ο οποίος συμβάλλει στην καλύτερη υγεία και ενισχύει τις σχολικές επιδόσεις.

Της Έλενας Πανοβράκου*

Έλενα Πανοβράκου

Είναι μια ευκαιρία για επιστροφή στην άσκηση και μετατροπή του σχολικού περιβάλλοντος σε χώρο που να εμπνέει την κίνηση, που τόσο πολύ στερήθηκαν τα παιδιά μας λόγω της πανδημίας Covid-19.

Για τη σχολική επιτυχία των παιδιών είναι αρκετά σημαντικός ο αθλητισμός. Σε μια εποχή που δραστηριότητες όπως το διάβασμα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα βιντεοπαιχνίδια και η τηλεόραση καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος από το χρόνο των παιδιών, η σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη. Αποτελεί μια πολύτιμη εμπειρία, μια ευχάριστη δραστηριότητα προφυλάσσοντας τους από ανθυγιεινούς τρόπους ζωής και την παιδική παχυσαρκία.

Τα παιδιά μέσω του αθλητισμού, εκτονώνονται, διασκεδάζουν, διδάσκονται τη σημασία της νίκης και της ήττας, της συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας. Ο αθλητισμός συμβάλλει εποικοδομητικά στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης προσωπικότητας, αφού καλλιεργεί τις πνευματικές, κοινωνικές, ηθικές αρετές των παιδιών με τα οφέλη της άσκησης να μην περιορίζονται μόνο στη βελτιστοποίηση της σωματικής υγείας τους αλλά περιλαμβάνοντας ψυχικά και κοινωνικά οφέλη.

Τα παιδιά διδάσκονται σημαντικά μαθήματα ζωής όπως ο σεβασμός, τα όρια, η συνεργασία, η αλληλεγγύη γεφυρώνοντας τις διαφορές μεταξύ τους προωθώντας την ισότητα.

Από τα πολυτιμότερα δώρα και εφόδια στα παιδιά μας είναι το κίνητρο ενασχόλησης τους με τον αθλητισμό το οποίο θα τους προσφέρει ωραίες αναμνήσεις για τον μέλλον, δυνατές φιλίες και θα διαμορφώσουν έναν δυνατό, δίκαιο και ακέραιο χαρακτήρα!

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά»

*Η Έλενα Πανοβράκου είναι Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Αθλητισμός και Παιδί Τομέα Αθλητισμού Ν.Δ. και μέλος ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button