home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Αργολίδα: Προς παράταση το μίνι lockdown παρά τη βελτίωση στους δείκτες

Παρά τα όσα διαφαίνονταν ο νομός δεν βγήκε από το «κόκκινο» στον επιδημιολογικό χάρτη. Αύριο οι ανακοινώσεις για τα περιοριστικά μέτρα.

Η Αργολίδα έπεσε από το 3,20% στο 1,97% στον δείκτη θετικότητας και περιμένει να ακούσει τι έχει αποφασίσει γι’ αυτή η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αναφορικά με την παράταση ή μη του μίνι lockdown που είναι σε ισχύ.

Παράλληλα, παρατηρήθηκε μείωση και στα κρούσματα κορωνοϊού σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, γεγονός που φαίνεται πως δεν αξιολογήθηκε θετικά από τους ειδικούς οι οποίοι πρόκειται να ανακοινώσουν την παράταση για ακόμα μια εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων στο νομό που εκθείαζαν για το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να τον κρατούν περιορισμένο.

Αντίθετα, συνεχίζουν να «κοκκινίζουν» περιοχές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας (Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα), κάτι που σημαίνει ότι θα ανακοινωθεί μίνι lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας σ’ αυτές τις περιοχές.

Ανησυχία επίσης, προκαλούν η Θήρα με 2,73%, η Ικαρία με 2,82%, η Ροδόπη με 2,62%, η Πιερία με 2,53% στο δείκτη θετικότητας.

Επιδημιολογικός χάρτης 23/9/2021

Στις περιοχές που είναι κόκκινες θα ακολουθηθεί η πεπατημένη, που πρωτοξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι από τη Μύκονο. Έτσι λοιπόν, στις παραπάνω περιοχές, αρχής γενομένης από το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου στις 06:00 αναμένεται να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 πμ έως τις 06:00 πμ και απαγόρευση μουσικής σε χώρους εστίασης για όλο το 24ωρο.

Ποια μέτρα ισχύουν στο «κόκκινο»

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα για την Αργολίδα και τις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
    Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button