home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΆρθροΑυτοδιοίκησηΑρχείοFeatured

Καράπαυλε είσαι λάθος: Ο anagnostis ανήκει στους αναγνώστες του και όχι στις …πίτες

Η δημοσιογραφία δεν εξαργυρώνεται με διαφημίσεις - Ακόμα και αν δεν ήμασταν στην black list της ΔΕΥΑΝ θα κάναμε σωστά τη δουλειά μας

Story Highlights
  • Η στάση του «Αναγνώστη Πελοποννησου» και του anagnostis.org απέναντι στα γεγονότα δεν έχει καμιά σχέση με την κατανομή των χρημάτων των Ναυπλιωτών στην διαφημιστική πίτα, ούτε με πολιτικές ή προσωπικές συμπάθειες.

Η διαφάνεια στις οικονομικές σχέσεις αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της αξιοπιστίας, του κύρους και της επαγγελματικής αξιοπρέπειας του δημοσιογράφου, ο οποίος οφείλει να μην επιδιώκει και να μη δέχεται αμοιβή για δημοσιογραφική εργασία από απόρρητα κονδύλια κρατικών υπηρεσιών και δημόσιων ή ιδιωτικών οργανισμών (ΕΣΗΕΑ).

Τί σχέση έχει ο Κώστας Καράπαυλος με αυτά; Προκειμένου να αναδείξει την κακοδιαχείριση της ΔΕΥΑΝ, δήλωσε: “Εύγε στον Αναγνώστη, στο Argolidamagazine, στο Argolidaportal και σε άλλα πιθανώς ενημερωτικά sites που έχουν προβάλει το τεράστιο ζήτημα. Αυτοί δεν πήραν από την πίτα των ψιχούλων που μοιράζουν“.

Οι αρχές δεοντολογίας που ασπάζεται ο έντυπος ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ και το online anagnostis.org δεν θα άφηναν ποτέ περιθώριο στους συντάκτες και την ιδιοκτησία των παραπάνω Μέσων Ενημέρωσης να εξαρτούν τα δημοσιογραφικά τους κείμενα από διαφημίσεις. Τα Μέσα αυτά στην 24χρονη πορεία τους μέχρι σήμερα, έχουν καταφέρει να διαχωρίσουν την ήρα από το στάχυ και είναι υπερήφανα για αυτό το επίτευγμα.

Πράγματι, ο έντυπος ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ και το online anagnostis.org δεν βρίσκονται στην λίστα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου, απολαμβάνοντας οικονομικές απολαβές από διαφημίσεις, ένα θέμα που στηλιτεύτηκε, αναδείχθηκε και τέθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα, για τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν τα ΜΜΕ, στα οποία προβάλλεται η χρεοκοπημένη επιχείρηση του δήμου Ναυπλιέων. Και φυσικά κατά την πάγια … αρχή των αυτοδιοικητικών, τα ερωτήματα ουδέποτε απαντήθηκαν.

Όμως αυτό αποτελεί ένα ρεπορτάζ, έναν μεγεθυντικό φακό, με στοιχεία και άποψη για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται, με υπαιτιότητα μάλιστα μιας Δημοτικής Επιχείρησης, που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και λογοδοτεί πρώτα απ΄ όλα στους δημότες και στη συγκεκριμένη περίπτωση και στις επιχειρήσεις που έχουν έδρα το δήμο. Ένα ρεπορτάζ που είχε δημοσιευτεί πριν μερικούς μήνες, όχι για να ασκηθεί πίεση και να επιτευχθεί κάποιος υπόγειος σκοπός, αλλά για να ενημερωθούν οι αναγνώστες μας και οι δημότες – χρηματοδότες της ΔΕΥΑΝ. Γι΄αυτό άλλωστε έγινε δημόσια και όχι κάτω από το τραπέζι (μακριά από εμάς).

Άλλωστε, ακόμα και σε εποχές που ο ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ και το anagnostis.org , είτε δεν βρίσκονταν στη μαύρη λίστα της ΔΕΥΑΝ – ναι υπάρχουν και τέτοιες εποχές – και πάλι θα αναδεικνύαμε τα θέματα της επικαιρότητας, που αφορούν τον πολίτη, πόσο μάλλον ένα κορυφαίο θέμα, όπως αυτό της ύδρευσης, που αφορά την δημόσια υγεία, όπως κάνουμε από το 1997 μέχρι και σήμερα.

Κανόνες και σεβασμός στους αναγνώστες

Στον ΑΝΑΓΝΏΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ και το anagnostis.org έχουμε κάποιους κανόνες, τους οποίους διάφορα δημόσια πρόσωπα που πολιτεύονται, είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να κατανοήσουν. Ακόμα και φίλοι έχουν τεθεί απέναντι, όταν η δημοσιογραφική αντίληψη επιβάλλει την ανάδειξη λαθών, παραλείψεων, λάθη χειρισμών, σκάνδαλα. Τόσα χρόνια, οι αναγνώστες μας, το γνωρίζουν αυτό και έτσι συνεχίζουμε.

Το «εύγε» του Κώστα Καράπαυλου είναι αποδεκτό για τους συντάκτες μας, που ανέδειξαν το θέμα, ανεξάρτητα της …πίτας, που αναφέρει, λοιπόν. Και να είναι βέβαιος ο καθένας πολίτης ότι η στάση του «Αναγνώστη Πελοποννησου» και του anagnostis.org απέναντι στα γεγονότα δεν έχει καμιά σχέση με την κατανομή των χρημάτων των Ναυπλιωτών στην διαφημιστική πίτα, ούτε με πολιτικές ή προσωπικές συμπάθειες.

Δεν είναι καινούργιο στην πολιτική ζωή του τόπου ότι πολλά ΜΜΕ συχνά συμπλέουν με την εξουσία και στο τέλος μετατρέπονται σε φερέφωνά της. Είναι όμως επικίνδυνη η γενίκευση που γίνεται συχνά «πως όλοι τα πιάνουν και σιωπούν», όπως επικίνδυνη είναι η κάθε γενίκευση. Το τί κάνουν οι άλλοι, το κρίνουν και το βλέπουν οι πολίτες. Αυτοί είναι που στο κάτω κάτω της γραφής έχουν δικαίωμα να κρίνουν τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, αφού αυτοί είναι οι έμμεσοι χρηματοδότες τους με την ανάδειξη της αναγνωσιμότητας, της ακροαματικότητας και της θεαματικότητας τους. Εμείς ως εκδοτική εταιρεία με δύο επιτυχημένα Μέσα Ενημέρωσης, ένα τοπικού προσανατολισμού και ένα περιφερειακού, με τις όποιες αδυναμίες μας, στηριζόμαστε μόνο σ αυτούς, στους πολίτες.

Ατομικά ο καθένας μας έχει τις «συμπάθειές του», όμως η προσπάθεια για την αλήθεια δεν έχει «συμπάθειες και ελαστικότητα». Πολύ περισσότερο όταν το χρήμα εισέρχεται στις σχέσεις δημοσιογραφίας και εξουσίας.

Η δημοσιογραφία δεν εξαργυρώνεται με διαφημίσεις. Ακόμα και αν δεν ανήκαμε στη black list της ΔΕΥΑΝ, θα κάναμε σωστά τη δουλειά μας, όπως και στο παρελθόν, όταν από την 1/9/2016 αναφέραμε το πρόβλημα των πηγών και την πρόθεση για ύδρευση από τον Ανάβαλο μέσα στο 2017.

Οποιαδήποτε αναφορά θετική ή αρνητική στα ΜΜΕ από πολιτικούς χώρους, θα μπορούσε ακόμα κι αν δεν υπήρχε πρόθεση εκ μέρους των αναφερομένων, να χαρακτηριστεί ως μοχλός προσέγγισης ή ακόμα και πολιτικού εναγκαλισμού των μέσων στα οποία αναφέρεται. Η πρόσφατη τοποθέτηση του Κώστα Καράπαυλου εκ μέρους του συνδυασμού «Ανάπλι, εμπρός!» θα μπορούσε ενδεχομένως από τους αντιπάλους του να χαρακτηριστεί ως τέτοια, αν δεν υπήρχε η διευκρίνησή του ότι «Από το 2023 μόνον όσοι κάνουν πραγματική δημοσιογραφία, με ρεπορτάζ, έχουν προλάβει δημοσιογράφους και κριτικάρουν την εξουσία και εμάς μαζί, θα τυγχάνουν δημοσιεύσεων από αυτές που ορίζει η νομοθεσία (πχ δημοσίευση προκηρύξεων). Αυτοί που θα λιβανίζουν την εξουσία θα κόβονται διότι απλά δεν χρησιμεύουν».

anagnostis

Ο Καράπαυλος

Η δήλωση του Κώστα Καράπαυλου, που αφορά την ΔΕΥΑΝ, πέραν των παραπάνω παρουσιάζει και σημαντικά στοιχεία:

Ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός στον επίσημο ιστότοπο της ΔΕΥΑΝ αυτός του 2016. Μετά τίποτα

Ιδού λοιπόν για το 2016:

Τζίρος 3.016.000 ευρώ.

Ζημίες εκμετάλλευσης 2.294.000 ευρώ!

Ζημίες χρήσης 624.000 ευρώ.

Ζημίες εις νέον 17.372.000 ευρώ!!!!! Ναι δέκα επτά εκατομμύρια ζημιές εις νέον!!!!

Μέσα στο τελευταίο δίμηνο δαπάνες της ΔΕΥΑΝ για διαφημίσεις. 16 Ιουλίου οι αποφάσεις. Τι διαφημίζουν; Το νερό Αναβάλου; Ποιούς ανταγωνίζονται.

Θα βάλω μόνον νούμερα που πληρώσαμε εμείς για να “διαφημιστούν” αυτοί το τελευταίο δίμηνο.

Ιδού:

496+496+496+450+930+620+930+620+496+496+310+310

Κάποιοι πήραν πολλές φορές. Κάποιοι καθόλου.  Κάποιους δεν τους ξέρω καθόλου (ποια είναι αυτή η εταιρεία Independent Information που έλαβε 620. Independend εεε;).

Κάποιους τους έκοψαν τελείως.

Δεν είναι, νομίζω, τυχαίο ότι κάποιοι δεν έχουν βγάλει άχνα για το θέμα της ποιότητας νερού που καίει. Κάποιος βγήκε και να υποστηρίξει.

Εύγε στον Αναγνώστη, στο Argolidamagazine, στο Argolidaportal και σε άλλα πιθανώς ενημερωτικά sites που έχουν προβάλει το τεράστιο ζήτημα . Αυτοί δεν πήραν από την πίττα των ψιχούλων που μοιράζουν.

Σκασίλα μου εάν με κόψουν όλοι αυτοί που λαμβάνουν διαφημίσεις για να διαφημίσουν το μονοπώλιο του νερού βρύσης. Κομμένους έτσι κι αλλιώς μας έχουν λίγο πολύ. Τιμή θα μας κάνουν.

Εάν δεν διαβάζετε για το Ανάπλι εμπρός! ή διαβάσετε αρνητικά να ξέρετε τι συμβαίνει.

Εμείς θα τα λέμε.

Από το 2023 μόνον όσοι κάνουν πραγματική δημοσιογραφία, με ρεπορτάζ, έχουν προλάβει δημοσιογράφους και κριτικάρουν την εξουσία και εμάς μαζί, θα τυγχάνουν δημοσιεύσεων από αυτές που ορίζει η νομοθεσία (πχ δημοσίευση προκηρύξεων). Αυτοί που θα λιβανίζουν την εξουσία θα κόβονται διότι απλά δεν χρησιμεύουν”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button