home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΛακωνία

Γύθειο: 7 χρόνια κάθειρξη για τον πυροβολισμό που σκότωσε 18χρονο στην Πιπερίτσα

Ο κατηγορούμενος εξαρχής υποστήριξε ότι δέχτηκε αναίτια εισβολή στο σπίτι του και ισχυρίστηκε νόμιμη άμυνα και πως πυροβόλησε στα τυφλά

Σε 7 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου ο 63χρονος κατηγορούμενος για τον θανατηφόρο πυροβολισμό με θύμα έναν 18χρονο Ρομά στις 5 Οκτωβρίου 2020, στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε θανατηφόρο μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, από ανθρωποκτονία με δόλο που ήταν αρχικά, προκαλώντας την οργή των Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στο Γύθειο για τη δίκη. Μάλιστα οι Ρομά διασκορπίστηκαν στο Γύθειο προκαλώντας αναστάτωση και φωνάζοντας, για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο 63χρονος αντιμετώπιζε αρχικά κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο κατηγορούμενος θυμίζουμε ότι εξαρχής υποστήριξε ότι δέχτηκε αναίτια εισβολή στο σπίτι του και ισχυρίστηκε νόμιμη άμυνα και πως πυροβόλησε στα τυφλά, χωρίς να επιδιώκει να σκοτώσει κανέναν.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της eleftheriaonline.gr, ο 18χρονος Ρομά σκοτώθηκε από έναν πυροβολισμό που έπεσε από απόσταση 10 μέτρων. Το θύμα είχε μπει το μεσημέρι της 5ης Οκτωβρίου σε σπίτι στην Πιπερίτσα για να κλέψει μαζί με δύο 17χρονους ομόφυλούς του, και ο ιδιοκτήτης πυροβόλησε με καραμπίνα προς το μέρος τους ενώ έφευγαν τρέχοντας. Από την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος αλλά και την ιατροδικαστική έκθεση, προέκυψε ότι ο 63χρονος θύτης πυροβόλησε από τη βεράντα του σπιτιού προς τους Ρομά, οι οποίοι είχαν αρπάξει από την κρεβατοκάμαρά του τα χρυσαφικά της συζύγου του.

Σύμφωνα με την νεκροψία – νεκροτομή, ο νεκρός δέχτηκε μια βολή από κυνηγετική καραμπίνα και έφερε κακώσεις από τα σκάγια στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Η θανάσιμη βολή έγινε από απόσταση περίπου 10 μέτρων, ενώ ο θάνατος του θύματος ήταν σχεδόν ακαριαίος.

ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ

Οι τρεις νεαροί Ρομά είχαν μπει στο σπίτι για να κλέψουν. Οπως ανέφεραν οι πληροφορίες, επιστρέφοντας ο 63χρονος με τη σύζυγό του αντιλήφθηκαν ότι κάποιοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τους. Ο άνδρας ανέβηκε στον πάνω όροφο και μέσα στην κρεβατοκάμαρα βρήκε τους τρεις Ρομά (τον 18χρονο και τους δύο ανήλικους) οι οποίοι είχαν βρει τα χρυσαφικά της γυναίκας του.

Στη θέα του ιδιοκτήτη αυτοί άρπαξαν τα χρυσαφικά και κοίταξαν να φύγουν, ενώ ο ένας από τους τρεις έσπρωξε τον 63χρονο, για να βγουν από την πόρτα και να τρέξουν.

Η συνέχεια αποδείχθηκε μοιραία καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πήρε την καραμπίνα από το δωμάτιο, πέρασε την μπαλκονόπορτα και από τη βεράντα πυροβόλησε τρεις φορές. Η μοιραία βολή πέτυχε τον 18χρονο αριστερά ενώ έτρεχε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στο θώρακα και την κοιλιά.

Πηγή: eleftheriaonline.gr (Ν.Κ.)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button