ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFirst Featured

Έτοιμος ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Ερμιονίδα

Ο Δήμος Ερμιονίδας αναφέρθηκε στο σταθμό μεταμόρφωσης απορριμμάτων στον Κάμπο Κρανιδίου, ένα έργο ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή

Ο Δήμος Ερμιονίδας αναφέρθηκε στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον Κάμπο Κρανιδίου, ένα έργο ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή, που η υλοποίηση του πραγματοποιήθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου. Παράλληλα, έγιναν γνωστές και οι φάσεις της δημιουργίας του έργου μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης:

«Ένα έργο σταθμός για την Ερμιονίδα, το οποίο αφού μελετήθηκε εκ νέου, αδειοδοτήθηκε κατ’ αρχάς ως προς την χωροθέτησή του και εν συνεχεία έλαβε περιβαλλοντική αδειοδότηση, εγκρίθηκε η θέση του και η λειτουργία του με σαφή αναφορά στο άρθρο 92 παρ.1 σημείο ζ του Ν.4685/7-5-2020 ΦΕΚ 92Α΄.

Ο λόγος για τον σταθμό μεταμόρφωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στον Κάμπο Κρανιδίου, όπου, όπως άλλωστε φαίνεται και στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες γίνεται η μεταφόρτωση των απορριμμάτων του Δήμου μας από τα απορριμματοφόρα σε κοντέινερς με σκοπό την μεταφορά τους στους τελικούς αποδέκτες διαχείρισης (Χ.Υ.Τ.Α. , Κ.Δ.Α.Υ ). Πρόκειται για έργο το οποίο σε αντίθεση με την πολυετή καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του Περιφερειακού Σχεδιασμού, ο Δήμος μας, πρωτοπορώντας, κατάφερε να αδειοδοτήσει κατασκευάσει και λειτουργήσει. Το εν λόγω έργο σήμερα αποτελεί την αιχμή του δόρατος στον Τομέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου μας και κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις.

Σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Ερμιονίδα 2

Κατά την 1η φάση των εργασιών ολοκληρώθηκε το μείζον τμήμα της κατασκευής (εκσκαφές, θεμελειώσεις, σκυροδετήσεις, κ.λπ), ενώ κατά την 2η φάση των εργασιών έγιναν οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, τοποθετήθηκε περιμετρική περίφραξη με τις απαραίτητες πόρτες και την απαραίτητη σήμανση για τα μεγάλα οχήματα, έγινε περιμετρική φύτευση για τον καλλωπισμό αλλά και την οριοθέτηση του χώρου, κατασκευάστηκε σύστημα πυρόσβεσης και τοποθετήθηκαν ηλιακά φωτιστικά.

Για την πυρασφάλεια και την άρδευση κατασκευάστηκε περιμετρικά του γηπέδου διπλό δίκτυο αγωγών με τα προβλεπόμενα παρελκόμενα, που τροφοδοτούνται με νερό από 2 δεξαμενές μέσω πιεστικού συστήματος. Με τις προαναφερόμενες εργασίες ολοκληρώθηκε η 2η φάση του έργου αυτού που ήδη για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους συμβάλλει στη διατήρηση της καλύτερης εικόνας του Δήμου Ερμιονίδας στον Τομέα της Καθαριότητας κατά την τελευταία δεκαετία».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button