home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Μια γεώτρηση της Επιδαύρου σηκώνει θύελλα στη ΔΕΥΑ

Ο δημοτικός σύμβουλος δείχνει τους αρμόδιους της ΔΕΥΑ Επιδαύρου για οικονομικές συναλλαγές που δεν διασφαλίζουν τα συμφέροντα της επιχείρησης.

Για μια πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση, έκανε λόγο ο Γιάννης Ξυπολιάς, δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Επιδαύρου, σχετικά με την απόφαση της ΔΕΥΑ Επιδαύρου να αγοράσει γεώτρηση με απευθείας ανάθεση και όχι με δημοπρασία. Ο δημοτικός σύμβουλος δείχνει τους αρμόδιους της ΔΕΥΑ Επιδαύρου για οικονομικές συναλλαγές που δεν διασφαλίζουν τα συμφέροντα της επιχείρησης και καλεί τους εμπλεκόμενους να δώσουν απαντήσεις γι’ αυτό το deal, όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Ξυπολιά έχει ως εξής:

«Το μεγαλύτερο DEAL. της ΔΕΥΑ Επιδαύρου.
Με την υπ’αριθμ 120/20 αποφασή της η ΔΕΥΑΕΠ αγόρασε με “ΑΠ’ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, γεώτρηση στον Άγιο Δημήτριο από 4 συνιδιοκτήτες αντί του ποσού των 59.000,00€.

Με την υπ’αριθμ 83/3-9-21 αποφασή της ανακαλούσε την 79/2021 αποφασή της, διότι η διατύπωση στην σχετική απόφαση δεν ήταν σαφής και δεν διασφάλιζε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των ιδιοκτητών,οι οποίοι εκτός του ποσού των 59.000,00€,τους παραχωρήθηκε και το δικαίωμα πραγματικής δουλείας, άντλησης νερού 4 ώρες την ημέρα, υπέρ κτημάτων ιδιοκτησίας των και όσο χρόνο υπάρχουν καθολικοί διάδοχοι… Δηλαδή για ΠΑΝΤΑ.

Μια πρωτοφανής στα χρονικά απόφαση, μία απόφαση συναλλαγής, αφού μία συνιδιοκτήτρια ήταν και υποψήφια Δημ. Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του κ.Δημάρχου.

Ύστερα από αυτά προκύπτουν τα εξής ερωτήματα.

Γιατί η επιχείρηση δεν προέβει πρώτα στην διάνοιξη νέας γεώτρησης, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί;
Γιατί αγόρασε την γεώτρηση με απ’ευθείας ανάθεση και όχι με δημοπρασία, αφού υπήρχαν και άλλες διαθέσιμες γεωτρήσεις με μικρότερο κόστος;

Διασφαλίζονται τα συμφέροντα της επιχείρησης με αυτές τις μεθοδεύσεις;

Για εσάς πλέον η ηθική είναι συνυφασμένη με την συναλλαγή».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button