home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΗλείαΑρχείο

Αμαλιάδα: Αποκολλήθηκε τμήμα από το ταβάνι σε σχολείο

Δεν υπήρξε τραυματισμός από τύχη αφού πριν λίγη ώρα είχαν σχολάσει τα παιδιά- Τί λέει ο διευθυντής του σχολείου.

Λίγη ώρα αφού είχαν αποχωρήσει οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Αμαλιάδας, ένα κομμάτι από το ταβάνι αίθουσας αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη στο δάπεδο.

Από το 2019, όπως αναφέρει στην εφ. «Πατρίς» ο διευθυντής του σχολείου, κ. Γιάννης Χριστόπουλος απευθύνεται με επίσημα έγγραφα στον δήμο για να δρομολογήσει μελέτη για την στεγανοποίηση της στέγης του κτιρίου, αφού αρκετές φορές έχουν πέσει κομμάτια από ταβάνι και σοβάδες, ευτυχώς μέχρι σήμερα χωρίς να έχει υπάρξει τραυματισμός μαθητή ή εκπαιδευτικού.

«Ευτυχώς που είχαν φύγει οι μαθητές και οι μαθήτριες από το σχολείο…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος, ο οποίος χθες ενημέρωσε και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Φωτεινόπουλου.

«Τι να πω; Έχω σοκαριστεί και παράλληλα νιώθω τυχερός, που είχαν αποχωρήσει οι μαθητές.

Ένα κομμάτι από το ταβάνι αποκολλήθηκε και έπεσε με δύναμη στο δάπεδο. Φανταστείτε τι θα γίνονταν εάν εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο σημείο ένας μαθητής και έπεφτε πάνω του. Και αυτή δεν είναι η μόνη φορά που συνέβη κάτι ανάλογο».

Με έγγραφά μου, προς τον δήμαρχο Ήλιδας, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και την σχολική επιτροπή, ζητούσα να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Το 2019 όταν ένα κομμάτι από το ταβάνι έπεσε στις τουαλέτες των καθηγητών, είχαν έρθει ο τότε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και είχε αποκατασταθεί αποκαταστήσει η ζημιά».

Ο κ. Χριστόπουλος επεσήμανε ότι με… μερεμέτια και μικροδιορθώσεις δεν λύνεται το πρόβλημα: «Το πρόβλημα ξεκινά από την ταράτσα η οποία «μπάζει» υγρασία και οι αποκολλήσεις κομματιών από το ταβάνι θα είναι συχνές.

Εμείς ζητάμε άμεσα να γίνει μελέτη στεγανοποίησης της στέγης, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα ατυχήματος από την αποκόλληση κομματιών του ταβανιού. Δεν υπάρχει άλλη λύση για να προστατεύσουμε τους μαθητές μας.

Είμαστε σε ένα εμβληματικό για την πόλη της Αμαλιάδας σχολείο και θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να το προσέχει. Κυρίως δε, θα πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατό για εξασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών», δήλωσε.

Πηγή: Patrisnews

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button