home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αυτή είναι η ποιότητα νερού που φτάνει στις βρύσες του Ναυπλίου – Ερωτήματα για το Άργος

Δείτε το έγγραφο με τις τελευταίες μετρήσεις. Σε όλο το δίκτυο υδροδότησης υπάρχει μεγάλη υπέρβαση χλωριούχων.
Πηγές Λέρνας στους Μύλους

Οι τελευταίες μετρήσεις για την ποιότητα του νερού του Ναυπλίου έρχονται στη δημοσιότητα, όχι από τη ΔΕΥΑΝ, αλλά από τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Άργους- Μυκηνών, Πέτρο Θωμόπουλο.

Στο έγγραφο με τις τελευταίες μετρήσεις, φαίνεται καθαρά ότι σε όλο το δίκτυο υδροδότησης υπάρχει μεγάλη υπέρβαση χλωριούχων.

Όπως είχε γράψει την Πέμπτη ο έντυπος «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»: «η συνεχόμενη μεγάλη ανομβρία που είχε σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα είναι η αιτία που δημιούργησε το σοβαρό αυτό πρόβλημα, με τις πηγές της Λέρνας να στερεύουν και τη θάλασσα να έχει εισχωρήσει στο χώρο που βρίσκεται το αντλιοστάσιο και πλέον το νερό που φτάνει στο Ναύπλιο από το δίκτυο να έχει αυξημένα χλωριούχα. Επίσης, αναφέρει από χθες ότι «τα χλωριούχα παραμένουν υψηλά, πάνω από τα όρια που καθορίζονται από τη νομοθεσία για το πόσιμο νερό. (Το όριο είναι 250 και αυτή τη στιγμή οι μετρήσεις δείχνουν 400)».

Αναπάντητο όμως παραμένει το ερώτημα του δημοτικού συμβούλου Ναυπλίου Βαγγέλη Λαμπρόπουλου, αν ήδη συμπληρώνεται ήδη το νερό της Λέρνης με νερό Αναβάλου από τον Ιούλιο, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι καταναλωτές.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Θωμόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μετρήσεις του νερού που φτάνει στις βρύσες των δημοτών του Ναυπλίου από τη ΔΕΥΑΝ.

Το έγγραφο επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα.

Ποιότητα νερού ΔΕΥΑΝ 10/09/2021
Φωτογραφία: Πέτρος Θωμόπουλος

Τί συμβαίνει στο Άργος

Ερωτήματα για την ποιότητα ύδρευσης του Δήμου Άργους- Μυκηνών, το οποίο επίσης προέρχεται από την πηγή της Λέρνας, από την οποία υδροδοτείται και το Ναύπλιο, θέτει ο Πέτρος Θωμόπουλος.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ακαταλληλότητα του νερού του Δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος υδρεύεται από την ίδια πηγή με τον Δήμο Άργους, δημιουργείται εύλογα η απορία για το κατά πόσο το νερό που υδρεύει τον Δήμο Άργους – Μυκηνών είναι κατάλληλο.

Εφόσον η ακαταλληλότητα έχει σχέση με την ύπαρξη χλωριούχων ιόντων που υποδηλώνουν υφαλμύρωση της πηγής θα πρέπει η Δημοτική Αρχή και η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ να μας ενημερώσει για την καταλληλότητα του νερού που πίνουν οι πολίτες του Δήμου.

Παραθέτω το έγγραφο των μετρήσεων της ποιότητας του νερού από την ΔΕΥΑΝ του Δήμου Ναυπλιέων στις 10/9/2021, το οποίο κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Υγείας Αργολίδας.

Παρατηρώντας προσεκτικά βλέπουμε οτι η μέτρηση κατά τη δειγματοληψία στην Αγία Τριάδα Μιδέας βρίσκεται πάνω από το επιτρεπτό όριο, 390mg/l έναντι 250mg/l, που είναι το ανώτατο όριο..

Το πρόβλημα για το Άργος έγκειται στο γεγονός οτι ο ίδιος κεντρικός αγωγός που υδρεύει την Αγία Τριάδα υδρεύει τμήμα του Άργους και αρκετών χωριών του κάμπου…

Αν υπάρχει ακαταλληλότητα του νερού που πίνουν οι δημότες του Άργους και επιπλέον το γεγονός της ακαταλληλότητας αποκρύπτεται εδώ και τουλάχιστον 5 ημέρες, θα πρέπει άμεσα η Περιφέρεια να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες και να αποδώσει τις ευθύνες στους αρμόδιους της ΔΕΥΑΑΡΜ.

Η ΔΕΥΑΑΡΜ οφείλει να μας απαντήσει και να ενημερώσει τους πολίτες χωρίς αοριστίες με μετρήσεις και επίσημα εργαστηριακά αποτελέσματα από τα διάφορα σημεία δειγματοληψίας.

Υπάρχει αδιαφορία;
Υπάρχει ολιγωρία;
Υπάρχει δόλος;
Ή απλά….ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ
Οφείλουμε να πάρουμε απαντήσεις και θα τις πάρουμε!»

Σχόλια

3 απαντήσεις

  1. NA ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΓΕΛΑ……………….ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ………..ΕΓΩ ΠΙΝΩ ΝΕΡΟ ΤΗς ΒΡΥΣΗς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΗΤΕ ΦΙΛΟΙ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΑΡΑ Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Απο το 1995 με μπουκάλια τη βγάζουμε. Καμία αλλαγή εκεί. Είναι όμως κακό και για το μαγείρεμα τώρα;

    1. Δύο χιλιάδες δέκα τεσσερο

      Αδελφέ να ρωτήσουμε τους σοφούς της πόλης!! !!!!!!!! Με την υψηλή τους κατάρτιση σε περιβαλοντικα, γεωλογικά, χημικά, ωκεανογραφικα και πάσης φύσης θέματα θα μας καθοδηγήσουν στο σωστό, ευτυχώς που διοικουμεθα από υψηλής στάθμης προφεσορες!!!!! Είμαστε τυχεροί με αυτούς τους ηγητορες!!!!!!!!

nd click 300x250 4
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis