home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εγκύκλιος διορθώνει το αλαλούμ με την είσοδο ανεμβολίαστων στα ΚΤΕΛ

Αναλυτικά η διορθωτική – ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών για τις μετακινήσεις ανεμβολίαστων πολιτών με αστικά λεωφορεία.
ΚΤΕΛ

Με ειδική ερμηνευτική εγκύκλιο, η οποία απεστάλη στις διοικήσεις των ΚΤΕΛ, το Υπουργείο Μεταφορών διόρθωσε το αλαλούμ των νέων μέτρων για τις μετακινήσεις που είχε δημιουργήσει η αναφορά και σε αστικά ΚΤΕΛ όσον αφορά την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών στα οχήματα.

Η διατύπωση της προηγούμενης διάταξης, ουσιαστικά ανάγκαζε τους επιβάτες ακόμα και των ΚΤΕΛ που εκτελούν αστική συγκοινωνία στην επαρχία από 12 ετών και άνω, στη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό ανά 48 ώρες, ακόμα και για τις μετακινήσεις τους εντός πόλης ή εντός νομού.

Με το έγγραφο του υπουργείου ξεκαθαρίζεται ότι οι περιορισμοί αφορούν μόνο τα ΚΤΕΛ που εκτελούν υπεραστικά δρομολόγια αποσαφηνίζοντας επίσης, ότι ως υπεραστικά θεωρούνται τα δρομολόγια που εκτελούνται σε διανομαρχιακές γραμμές, δηλαδή μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Πλέον, με τη νέα εγκύκλιο, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», διευκρινίζεται ότι οι ταξιδιώτες, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και διακινούνται με ΚΤΕΛ που εκτελούν υπεραστικά δρομολόγια, υποβάλλονται έως σαράντα οκτώ ώρες πριν το ταξίδι τους σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis