home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τι συμβαίνει με το νερό στο Ναύπλιο; Η ΔΕΥΑΝ εξηγεί που οφείλεται η μη πόση του

Η λειψυδρία στις πηγές της Λέρνας έχει προκαλέσει την αύξηση της συγκέντρωσης των χλωριούχων, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου.
Ακατάλληλο νερό στο Ναύπλιο

Με ανακοίνωσή της πριν από πέντε ημέρες η ΔΕΥΑ Ναυπλίου ενημέρωνε εκτάκτως τους πολίτες που διαμένουν στο Ναύπλιο και τα γύρω χωριά, να μην πίνουν από το νερό βρύσης, που προέρχεται από το δίκτυό της, προβάλλοντας ως λόγο την παρατεταταμένη ανομβρία και την υψηλή ζήτηση που έχει περιορίσει τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

Η δημοτική επιχείρηση επανέρχεται με νέα ανακοίνωση, όπου κάνει λόγο για λειψυδρία η οποία έχει προκαλέσει τη δραματική πτώση της στάθμης των πηγών υδροδότησης του Δήμου, δηλαδή κατά κύριο λόγο των πηγών της Λέρνας από τις οποίες υδροδοτείται και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συγκέντρωσης των χλωριούχων.

Να σημειωθεί πως η ΔΕΥΑΑΡ-Μ δεν έχει προβεί σε ανάλογη προειδοποίηση προς τους καταναλωτές.

ΔΕΥΑΝ: Πού οφείλεται η μη πόση του νερού

Όπως σημειώνεται από πλευράς ΔΕΥΑΝ:

«Mε την από 10/09/2021 ανακοίνωσή μας, ενημερώσαμε τους καταναλωτές, ότι για το παρεχόμενο νερό συνίσταται η μη πόση του.

Λειτουργώντας υπεύθυνα για την διαχείριση του δημόσιου αυτού αγαθού και αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες των καταναλωτών, διευκρινίζουμε τα εξής:

  • Η μη πόση του νερού οφείλεται στην αύξηση της συγκέντρωσης των χλωριούχων, η οποία αποτελεί και την μοναδική παράμετρο υπέρβασης, η οποία οφείλεται στην παρατεταμένη λειψυδρία, προκαλώντας τη δραματική πτώση της στάθμης των πηγών υδροδότησης του Δήμου.
  • Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν έχει λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, με τις καθημερινές χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις του νερού.
  • Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ασκεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Περιφέρεια – Αποκεντρωμένη Διοίκηση), με τελικό στόχο την διασφάλιση επαρκούς ποσοτικά και ποιοτικά νερού, για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. παρακολουθεί το φαινόμενο και θα ενημερώνει υπεύθυνα τους καταναλωτές με σχετικά δελτία τύπου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis