home design 1800x300 (banner)
ΑργολίδαΕκδηλώσεις

Αστυνομικοί απ’ όλη την Ελλάδα σε συνέδριο στο Ναύπλιο

Λεπτομέρειες για το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Δ.Ε.Α.) θα πραγματοποιηθεί από 16 Σεπτεμβρίου έως 20 Σεπτεμβρίου στην ιστορική και γραφική πόλη του Ναυπλίου. Το φετινό ετήσιο συνέδριο είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας κ. Τάσος Χατζηαναστασίου με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση: ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης κατά τον αγώνα της ανεξαρτησίας». Επίσης, στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού) στηρίζουν το Συνέδριο και συνδιοργανώνουν την έκθεση πυρογραφίας του Δημήτριου Δετσαρίδη με τίτλο: «Το 1821 αποτυπωμένο στο ξύλο…με φωτιά!», που θα λάβει χώρα 17-19/09/2021 στην ισόγεια αίθουσα του Βουλευτικού.

Ακόμη στο περιθώριο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και ξεναγήσεις σε δύο από τα σπουδαιότερα και παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μνημεία της αρχαιότητας και του πολιτισμού, στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και της Επιδαύρου. Μάλιστα, εντός του αρχαιολογικού χώρου της Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των εργασιών θα συζητηθούν θέματα αστυνομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, θα αναλυθούν από τις Τοπικές Διοικήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών τα πεπραγμένα του τελευταίου χρονικού διαστήματος, καθώς επίσης θα υποβληθούν προτάσεις για δράσεις το προσεχές χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμα

Η διοργάνωση του φετινού συνεδρίου ανατέθηκε από το Εθνικό Τμήμα στην Τοπική Διοίκηση Αργολίδας και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη και αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, του Δήμου Ναυπλιέων, του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και του Δήμου Επιδαύρου.

37ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών

Σημειώνεται ότι, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι η μεγαλύτερη ένωση αστυνομικών σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερα από 372.000 μέλη σε 68 χώρες του κόσμου και ιδρύθηκε το 1950 στην Αγγλία. Παράλληλα, είναι Σύμβουλος στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στόχοι της Ένωσης, μεταξύ άλλων, είναι:

  • Η δημιουργία πνεύματος αλληλεγγύης, αμοιβαίας κατανόησης, μεταξύ των αστυνομικών και των οικογενειών τους σε Εθνική και Παγκόσμια κλίμακα, έχουσα ως έμβλημα τη φράση «SERVO PER AMIKECO» που σημαίνει «ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ»,
  • η ανταλλαγή επαγγελματικών γνώσεων και πείρας στο χώρο της Αστυνομίας με σκοπό τη διευκόλυνση της Διεθνούς Συνεργασίας,
  • η προώθηση διεθνών εκδόσεων και η παροχή βοήθειας στη συγκέντρωση βιβλιογραφίας και εργασιών σε θέματα που σχετίζονται με την Αστυνομία, το Νόμο και το Δίκαιο,
  • η ενεργός συμμετοχή σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, η προσφορά πολύπλευρης συνδρομής στο κοινωνικό σύνολο καθώς επίσης,
  • η καθιέρωση σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τους πολίτες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button