home design

Αρκαδία: Τελευταίο αντίο στον 15χρονο Ηλία – Είχε εξεταστεί από παιδίατρο πριν το εμβόλιο, λέει ο αδερφός του

«Δεν ξέρω αν είναι το εμβόλιο ή κάτι άλλο, όμως όποιος φταίει να υποστεί τις συνέπειες», λένε συγγενείς του - Δείτε βίντεο από τη κηδεία του άτυχου μαθητή στα Μαντέικα και δηλώσεις από τους οικείους του - Ποιο είναι το προφίλ της οικογένειάς του.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στα Μαντέικα Αρκαδίας η κηδεία του 15χρονου Ηλία Γεωργακόπουλου, του μαθητή που βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του, λίγα 24ωρα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου. Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στο άτυχο παλικάρι, στην εκκλησία του χωριού του, το μεσημέρι της Τετάρτης (15.09.2021).

Στο Arcadia Live μίλησε και ο αδερφός του μικρού Ηλία για τον χαρακτήρα του παιδιού, τονίζοντας ότι ήταν απόλυτα υγιής και δραστήριος.

«Ο αδερφός μου ήταν πολύ δυνατό παιδί, ποτέ δεν είχε παραπονεθεί για τίποτα. Ώσπου με αυτά που γίνονταν και στο σχολείο που έλεγαν με το εμβόλιο, την Παρασκευή είχε πάει σε έναν παιδίατρο για να το εξετάσει και να κάνει το εμβόλιό του. Το εξέτασε και απ’ ότι λέει δεν του βρήκε τίποτα. Όταν όμως μου απαντήσαν από το πόρισμα που βγήκε, μου είπαν άλλα», είπε.

Και πρόσθεσε: «Πάει την Παρασκευή κάνει το εμβόλιό του, έρχεται στο σπίτι και ήταν μια χαρά. Είπε μόνο ότι τον πονάει λίγο το χέρι του, όταν το ακουμπούσε. Την Κυριακή έπαιζε, έφτιαξε την τσάντα του, έκανε το τεστ του για το σχολείο και βγήκε αρνητικό. Πήγε και ξάπλωσε. Το πρωί πήγε η αδερφή μου να τον ξυπνήσει και ήταν νεκρός».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτά που ακούγονται περί πνευμονίας, δεν ισχύουν. Απ΄ ότι έμαθα, του είχε πει ένας φίλος του ότι είχε κολλήσει και του είπε να το κάνει. Τον φόβισε λίγο ο φίλος του, φοβήθηκε και από αυτά που έλεγαν στην τηλεόραση».

Συγγενής του Ηλία, με δάκρυα στα μάτια, επισήμανε: «δεν ξέρω αν είναι το εμβόλιο ή κάτι άλλο, όμως όποιος φταίει θέλω -για την ψυχή του παιδιού- να υποστεί τις συνέπειες».

Video: arcadialive

Την ίδια στιγμή όλοι στην περιοχή περιμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα γίνει τελικά στην Αθήνα, και η οποία ελπίζουν πως θα αποσαφηνίσει την αιτία του θανάτου του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος μαθητής είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer μόλις λίγες ημέρες πριν πεθάνει το πρωί της Δευτέρας 13/9.

Το προφίλ της οικογένειας

Ο άτυχος νεαρός προερχόταν από μια πολυμελή, φτωχή οικογένεια που ασχολείται με την κτηνοτροφία στο μικρό χωριό της ορεινής Αρκαδίας.

Η οικογένεια αποτελείται από τρία κορίτσια και δύο αγόρια. Το ένα παιδί της οικογένειας μένει και εργάζεται εκτός του χωριού ενώ τα υπόλοιπα έμεναν μαζί με τους γονείς.

Ο άτυχος 15χρονος, βοηθούσε στις αγροτικές δουλειές ενώ οι χωριανοί τον χαρακτήριζαν ως ”λιοντάρι” εννοώντας ότι ήταν δραστήριος και υγιής.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το περιβάλλον του παιδιού ανέφεραν στο arcadialive.gr ότι βρέθηκε υγρό στα πνευμόνια του κατά την νεκροψία.

Υπό διερεύνηση το περιστατικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το περιστατικό, υπήρξε ενημέρωση κατά την χθεσινή συνεδρίαση από το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΦ, με τις πληροφορίες να λένε ότι ο 15χρονος είχε εμβολιαστεί την περασμένη Παρασκευή με το εμβόλιο της Pfizer.

Προς το παρόν οι υγειονομικές αρχές δεν μπορούν να αποδώσουν τον θάνατό του στον εμβολιασμό, ωστόσο η χρονική συσχέτιση εντάσσει το περιστατικό στα συμβάντα που διερευνώνται.

Ο Yπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης δήλωσε ότι «είναι σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα και περιμένουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης. Δεν μπορούν κάποιοι να προτρέχουν και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version