home design 800x400

Αρκαδία: Δεν βρίσκουν από τι πέθανε ο 15χρονος – Στην Αθήνα η ιατροδικαστική εξέταση

Προς το παρόν οι υγειονομικές αρχές δεν μπορούν να αποδώσουν τον θάνατό του στον εμβολιασμό, ωστόσο η χρονική συσχέτιση εντάσσει το περιστατικό υπό διερεύνηση.

Η ιατροδικαστική εξέταση του 15χρονου που πέθανε 2 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του στο χωριό Μαντέικα θα γίνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την ίδια στιγμή η νεκροψία–νεκροτομή έδειξε «αδιευκρίνιστη αίτια θανάτου».

Υπενθυμίζεται πως το παιδί βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του το πρωί της Κυριακής από συγγενικό του πρόσωπο, ενώ φαίνεται να έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

Υπό διερεύνηση το περιστατικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το περιστατικό, υπήρξε ενημέρωση κατά την χθεσινή συνεδρίαση από το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΦ, με τις πληροφορίες να λένε ότι ο 15χρονος είχε εμβολιαστεί την περασμένη Παρασκευή με το εμβόλιο της Pfizer.

Προς το παρόν οι υγειονομικές αρχές δεν μπορούν να αποδώσουν τον θάνατό του στον εμβολιασμό, ωστόσο η χρονική συσχέτιση εντάσσει το περιστατικό στα συμβάντα που διερευνώνται.

«Ο αδερφός μου ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί. Δεν είχε κανένα πρόβλημα. Είχε κάνει το εμβόλιο την Παρασκευή», έγραψε από πλευράς του σε σχόλιο του στο facebook ο αδερφός του άτυχου 15χρονου.

Δεν ήθελε να το κάνει αλλά αναγκάστηκε…

Ο άτυχος νέος, με παρότρυνση από τους οικείους του, αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, μόλις ελάχιστα 24ωρα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, ο ίδιος έχασε τη ζωή του, παρόλο που ήταν υγιής και δεν αντιμετώπιζε ούτε στο παρελθόν κανένα πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Όπως λένε όσοι γνωρίζουν την οικογένεια το παιδί «έκανε το εμβόλιο επειδή δεν έχουν internet στο σπίτι τους και δεν μπορούσαν να δηλώνουν το self test. Δεν ήθελε να το κάνει… Είναι μία πάμφτωχη οικογένεια, αμόρφωτοι άνθρωποι, σε ένα χωριό με ελάχιστους κατοίκους, ζούνε από τα πρόβατά τους, και έχουν άλλα τέσσερα παιδάκια.

Πλεύρης: Είναι σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα

Ο Yπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης δήλωσε ότι «είναι σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα και περιμένουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης. Δεν μπορούν κάποιοι να προτρέχουν και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο».

Σχόλια

Exit mobile version