home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Χωρίς δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο μαθητές Ρομά

Αποκλείονται οι μαθητές Ρομά από την εκπαίδευση, σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Διαβούλευση για την κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ στην Πελοπόννησο

Το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών Ρομά από και προς το σχολείο συνεχίζει να διαιωνίζεται στην Αργολίδα, λόγω του ότι οι σχετικοί διαγωνισμοί έχουν αποβεί άγονοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικροί μαθητές να περπατούν με τα πόδια για να πάνε στο σχολείο, στους δρόμους που συνδέουν το Ναύπλιο με το Άργος και τη Νέα Κίο, δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

«Χωρίς δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο, αποκλείονται οι μαθητές από την εκπαίδευση», αναφέρει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Γόντικας και ζητά από τους γονείς Ρομά -που αρκετοί από αυτούς δεν στέλνουν καν τα παιδιά τους στο σχολείο- να οργανώσουν λαϊκή πάλη!

Με την Περιφέρεια τα βάζει η Λαϊκή Συσπείρωση

Αρνήθηκε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου να λύσει το θέμα της μεταφοράς των μαθητών Ρομά στην Αργολίδα από και προς το σχολείο, με απευθείας ανάθεση, όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου.

«Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και τον λόγο πλέον έχουν οι ίδιοι οι γονείς, να οργανώσουν την πάλη τους για το αυτονόητο: Να μπορέσουν να μάθουν γράμματα και τα παιδιά των Ρομά!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη.

Το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, Χρήστο Λαμπρόπουλο έχει ως εξής:

«Κ. Πρόεδρε, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και νομίζω ότι επείγει να γίνει συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση με την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία, με στόχο να έχει γνώση η Οικονομική Επιτροπή αλλά κύρια να αντιμετωπιστούν προβλήματα που υπάρχουν.

Πριν δυο μήνες είχα ενημερώσει την Οικονομική Επιτροπή για την μη μεταφορά των μαθητών Ρομά στην Αργολίδα και την επικίνδυνη κατάσταση μικροί μαθητές να περπατούν με τα πόδια για να πάνε στο σχολείο, στους δρόμους που συνδέουν το Ναύπλιο με το Άργος και τη Νέα Κίο, δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Δεν ελήφθη κανένα μέτρο. Δεν λύθηκε η μεταφορά των μικρών μαθητών Ρομά, γιατί όπως τους απαντούν οι αρμόδιοι οι διαγωνισμοί απέβαιναν άγονοι.

Θεωρώ ότι σε αυτή την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πρέπει να ληφθεί απόφαση απευθείας ανάθεσης μεταφοράς αυτών των μαθητών από και προς το σχολείο».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis