home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οριστικά «ναι» στην τρίτη δόση του εμβολίου – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ήταν θετική, ενώ το επιχειρησιακό σχέδιο είναι έτοιμο.

«Κλείδωσε» η χορήγηση τρίτης δόσης και στον γενικό πληθυσμό και συγκεκριμένα για αρχή στους πολίτες άνω των 85 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ήταν θετική, ενώ το επιχειρησιακό σχέδιο είναι έτοιμο.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών από την κα. Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους, ενώ συγκεκριμένες ημερομηνίες για το άνοιγμα της πλατφόρμας στις παρακάτω ομάδες θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενισχυτική δόση στους ανοσοκατασταλμένους, σειρά θα έχουν:

  • Οι πολίτες 85 ετών και πάνω
  • Οι πολίτες 60 και πάνω
  • Ειδικές ομάδες εργαζομένων, όπως οι υγειονομικοί

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές αλλά και το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων έχουν κάνει το εμβόλιο από τις αρχές του χρόνου και πλέον μπορεί να έχουν μειωθεί τα επίπεδα των αντισωμάτων και να χρειάζονται ενίσχυση. Δεν περνά απαρατήρητο πως οι υγειονομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, καθώς έρχονται σε επαφή με συμπολίτες μας που έχουν νοσήσει.

Μάλιστα, οι ίδιοι οι γιατροί, μέσω των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους, έχουν ήδη υποβάλει αίτημα και ζητούν να κάνουν την αναμνηστική δόση. Από εκεί και πέρα, η τρίτη δόση θα αφορά και τους πολίτες ηλικίας 65 ετών και άνω. Αρχικά οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τους 80 ετών και άνω, θα συνεχιστούν με τους 70 και άνω και θα ακολουθήσουν οι 65 και άνω.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis