home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Μέσα από πύλη θερμικού ελέγχου θα περνούν οι μικροί μαθητές στο Άργος

Η καινοτομία αυτής της συσκευής κρύβεται στη δυνατότητα του να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα μέσα από 18 αισθητήρες.

Η πύλη θερμικού ελέγχου πραγματοποιεί γρήγορα, ανέπαφα και με ακρίβεια μέτρηση της θερμοκρασίας των ατόμων που εισέρχονται σε ένα χώρο, χωρίς καμία εκπομπή ακτινοβολίας και με πλήρη διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων. Μία τέτοια πύλη τοποθετήθηκε στο 4ο δημοτικό σχολείο Άργους από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών, κίνηση για την οποία ευχαριστεί ο Σύλλογος Γονέων 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους, ο οποίος ενημερώνει για τα εξής:

«Η ακρίβεια μέτρησης που επιτυγχάνει με απόκλιση μόλις 0,2 °C οφείλεται στις εκατοντάδες ταυτόχρονες μετρήσεις από τους 18 αισθητήρες του συστήματος. Η καινοτομία αυτής της συσκευής κρύβεται στη δυνατότητα του να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα και μέσω αλγοριθμικών μετρήσεων απεικονίζει τη μέγιστη θερμοκρασία δίχως να επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα καταμέτρησης των διελεύσεων των ατόμων που εισέρχονται ή εξέρχονται από το χώρο ώστε να διατηρείται το προβλεπόμενο όριο.

Η θερμομέτρηση των μαθητών είναι μια διαδεδομένη πρακτική που ακολουθείται στο εξωτερικό λόγω κορωνοϊού».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button