home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Αθηναίοι στο Ναύπλιο μόνο εμβολιασμένοι ή με αρνητικό rapid test

Αλλάζουν όλα στις μετακινήσεις εκτός νομού από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου - Τέλος τα ταξίδια με αεροπλάνα, πλοία, τραίνα και λεωφορεία χωρίς εμβόλιο και αρνητικό rapid-test ή τεστ PCR.

Μόνο με την πληρωμένα τεστ από την τσέπη τους θα μπορούν να ταξιδεύουν οι ανεμβολίαστοι Αθηναίοι στο Ναύπλιο, αλλα και προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 ως τις 31 Μαρτίου 2022. Έτσι, προβλέπεται πως σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ, όσοι επιβάτες δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ή δεν έχουν νοσήσει, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν ένα εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν το ταξίδι για τους ενήλικους και τους ανήλικους 12 – 17 ετών.

Οι ανήλικοι 5 – 12 ετών θα πραγματοποιούν self test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι.

Σημειώνεται ότι όλα τα τεστ για τους ανεμβολίαστους θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του ταξιδιώτη και κόστος 10 ευρώ ανά τεστ.

Το αποτέλεσμα του τεστ θα αποδεικνύεται με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.

Μετακίνηση με πλοίο ή αεροπλάνο

Οι μετακινήσεις με πλοίο και αεροπλάνο θα συνεχίσουν να γίνονται όπως και σήμερα, δηλαδή:

  • Με πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • Με PCR 72 ωρών
  • Με αρνητικό rapid test 48 ωρών, το οποίο θα γίνεται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια με κόστος 10 ευρώ
  • Με πιστοποιητικό νόσησης
  • Παιδιά 5-12 ετών ταξιδεύουν με self test

Μετακίνηση με το αυτοκίνητο

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο μένει ως έχει, δηλαδή χωρίς κάποιο υποχρεωτικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Πλέον δεν υπάρχει όριο στο πόσα άτομα μπορούν να βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο ωστόσο, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, εκτός αν στο ίδιο ΙΧ είναι γονείς με τα παιδιά τους, συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

ΚΤΕΛ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δύο είναι οι βασικές διαφορές σε ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τις μετακινήσεις εκτός νομού για τους ανεμβολίαστους.

Το μέτρο της υποχρεωτικότητας διενέργειας rapid test με κόστος 10 ευρώ για τους ανεμβολίαστους, επεκτείνεται και σε άλλα μέσα μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, εκτός από αεροπλάνα και πλοία, πλέον υποχρεωτικά θα είναι τα rapid test ή τα PCR στα ΚΤΕΛ και στα τρένα στα οποία μέχρι τώρα υποχρεωτική ήταν μόνο η μάσκα. Έτσι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν εκτός νομού μετά τις 13 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test ή PCR.

Διευκρινήσεις για τη βεβαίωση

Η βεβαίωση αρνητικού rapid test δεν θα γίνεται αποδεκτή με τα έγγραφα του αποτελέσματος που χορηγούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, αλλά από ειδική σελίδα του gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται από τα δωρεάν τεστ του ΕΟΔΥ ενώ, τα νέα μέτρα και οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου και θα έχουν διάρκεια μέχρι 31 Μαρτίου 2022.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

Διαβάστε ακόμα

Back to top button