home design 800x400
home design 1170Χ320

Τί συμβαίνει με το νερό του Ναυπλίου και δεν πρέπει να το πίνουμε;

ΔΕΥΑΝ: Δώστε πληρέστερη ενημέρωση ως προς την υποβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών
ΔΕΥΑΝ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου)

Διαβάζω με προσοχή την ενημέρωση της ΔΕΥΑΝ. Περί ποιότητας πόσιμου νερού. Και δεν καταλαβαίνω. Η ανακοίνωση αναφέρεται στην “αποφυγή” χρήσης του νερού προς πόση, χωρίς καμία άλλη διευκρίνηση. Το να μιλάς για αποφυγή έχει διαφορά από το να λες ακατάλληλο. Διαφορά σημαντική.

Επίσης, νομίζω πως ως πελάτες, έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν αρκεί ένα “υποβάθμιση ποιότητας”. Όταν λέω στους δικούς μου πελάτες πως το προϊόν που τους προσφέρω, τελικά είναι υποβαθμισμένο, οφείλω να τους εξηγήσω με σαφήνεια τα υποβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, έτσι αυτοί να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν το προϊόν μου, ή θα μου το γυρίσουν πίσω, όπως και νομίμως δικαιούνται.

Επειδή από καιρό αμφισβητώ (όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες μου) την ποιότητα του νερού της περιοχής Ναυπλίου, έχω εγκαταστήσει ειδικά φίλτρα έτσι ώστε, τουλάχιστον, να μην κουβαλάω εκατοντάδες μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού (νερού που και για αυτό έχουμε τις επιφυλάξεις μας ως προς τα ποιοτικά  χαρακτηριστικά του).

Τα φίλτρα αυτά, έχουν κόστος και ο χρόνος ζωής τους, υποβαθμίζεται σημαντικά όταν το νερό που τα τροφοδοτεί είναι κακής ποιότητας, ενώ η στρατηγική φιλτραρίσματος είναι δεδομένο ότι πρέπει να αλλάζει, ανάλογα με αυτά τα χαρακτηριστικά του νερού που έχουν υποβαθμιστεί.

Δεν αμφισβητώ την προσπάθεια των ανθρώπων της δημοτικής επιχείρησης. Άλλωστε και οι ίδιοι ανησυχούν, το ίδιο νερό πίνουμε όλοι. Θα περίμενα όμως μία πληρέστερη ενημέρωση ως προς την υποβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Και επειδή στην ανακοίνωση αναφέρεται το “θα σας ενημερώνουμε συνεχώς” παρακαλώ για την τήρησή του.

Δεν είναι μόνο το νερό προς πόση. Είναι και το νερό που πίνεται, όχι άμεσα, αλλά με το μαγείρεμα ή ακόμα και από έναν καφέ από τα καταστήματα εστίασης κ.λ.π.

Παρακαλούμε για μία πληρέστερη ενημέρωση έτσι ώστε να γνωρίζουμε ως καταναλωτές και πελάτες τι θα πράξουμε, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία των συμπολιτών μας αλλά και την υγεία των επισκεπτών της πόλης που ακόμα αυτή την περίοδο είναι πολλοί, και δεν μπορούν να έχουν την ενημέρωση που έχουμε εμείς οι ντόπιοι.

Φάνης Τσίρος

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis