home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Ξηλώνουν καλώδια στα χωράφια χωρίς να τους ενοχλεί κανείς

Νέες μέθοδοι από τους κλέφτες – Γιατί δεν βρίσκει η αστυνομία πού πουλούν τον χαλκό;

Κανόνας έχουν γίνει οι κλοπές από αγροκτήματα της Αργολίδας, με τους αγρότες να καταγράφουν μεγάλες ζημιές. Πλέον ξηλώνουν τα καλώδια από τα ρολόγια μέχρι τις κολώνες της ΔΕΗ, με δεκάδες περιπτώσεις να καταγράφονται καθημερινά στον Αργολικό κάμπο. Οι «ποντικοί» συνεχίζουν να δρουν χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, έχοντας μάλιστα εφεύρει νέες μεθόδους, με στόχο κυρίως τον χαλκό.

Αγρότες εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την αύξηση των κλοπών που καταγράφονται διαρκώς στα κτήματα και τις αποθήκες τους, στερώντας τους από υλικά απαραίτητα για τη δουλειά τους, τη στιγμή, μάλιστα, που οι τιμές για την επαναγορά τους έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Ας αποδεχτούμε πως η αστυνομία με τα πενιχρά μέσα και προσωπικό που διαθέτει, είναι πραγματικά δύσκολο να αστυνομεύσει τα χωράφια. Όμως γιατί δεν ξεκινά αντίστροφα, ψάχνοντας τους κλεπταποδόχους, ώστε να πάψει η μάστιγα που πλήττει τους ιδιώτες, το δημόσιο και την ΔΕΗ;

Εκτός από τους μετασχηματιστές και τους ανεμομείκτες, που αποτελούν διαχρονικά αγαπημένα αντικείμενα των κλεφτών, στο στόχαστρο πρόσφατα βρέθηκε και ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου σύνδεσης αρχαιοτήτων από το εργοστάσιο Μπαλακανάκη μέχρι και τη διασταυρωση του Παναριτίου. Τα καλώδια έκαναν φτερά και η ζημιά για να αποκατασταθεί θέλει άλλα 40.000 ευρώ, όσα δόθηκαν και την προηγούμενη φορά για τον ίδιο λογο.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην Αργολίδα, χωρίς μέχρι τώρα να έχει βρεθεί λύση που θα προστατεύει τις περιουσίες, βάζοντας φρένο στην καταστροφική δράση των κλεφτών που δεν σταματούν να ξηλώνουν ανενόχλητοι τα καλώδια από τα χωράφια. Την ίδια στιγμή, όχι μόνο παραμένουν ασύλληπτοι, αλλά η αστυνομία δεν βρίσκει ούτε που πουλούν τον χαλκό.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Μην ενοχλείτε τους μπάτσους παιδιά, οι μπάτσοι ειδικεύονται να φρουρούν τους βολευτες να πολιτευονται και να συνδικαλιζοννται για τα ρουσφέτια τους, συν τοις άλλοις έχουν αρχηγό τον βαψομαλια κολοτουμπα πρώην πασοκοι που δεν διάβασε το μνημόνιο, αλλά το υπέγραψε….. Είναι δυνατόν να υπάρξει αστυνόμευση σε αυτή τη χώρα;;;;;

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis