home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Αργολίδα: Έμπλεξαν τις ημερομηνίες στην Πολιτική Προστασία – Τελικά πότε λήγουν τα μέτρα;

Το λάθος των «ειδικών» που έκανε άνω κάτω το διαδίκτυο. Μπάχαλο με το mini lockdown που ανακοινώθηκε.

Σε mini lockdown τέθηκαν η Αργολίδα και η Ευρυτανία, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το απόγευμα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου, μόνο απ’ ότι φαίνεται έμπλεξαν λίγο τα μπούτια τους με τις ημερομηνίες. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επίσημη ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, η οποία δημοσιεύεται στο site civilprotection.gr και αναπαρήχθη από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, «τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00».

Όμως 16 Σεπτεμβρίου πέφτει Πέμπτη και όχι Παρασκευή. Αυτό ήταν αρκετό, αφενός να την πατήσουν όλοι όσοι αναπαρήγαγαν την εν λόγω ανακοίνωση (μη εξαιρουμένων και ημών), αλλά παράλληλα να απορούν όσοι την ανάγνωσαν προσεκτικότερα, καθώς δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν η μέρα λήξης είναι η Πέμπτη ή η Παρασκευή.

Μέχρι τις 00:40 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής που γράφεται το παρόν, δεν είχε διορθωθεί το λάθος στα κιτάπια της Πολιτικής Προστασίας.

Κρίνοντας από προηγούμενες ανάλογες ανακοινώσεις της ΓΓΠΠ, η αλήθεια είναι πως τα μέτρα λήγουν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, όπου θα επαναξιολογηθούν και δεν αποκλείεται να ανανεωθούν για ακόμα μία εβδομάδα, όπως συνέβη άλλωστε στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας.

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 και λήγουν όποτε αποφασίσουν εν τέλει να τα λήξουν.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button