home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Αργολίδα: Μπάχαλο με τα νέα μέτρα – Τι θα γίνει με γάμους και βαπτίσεις τώρα που κόπηκε η μουσική

Όλα του γάμου δύσκολα και η νύφη μουδιασμένη. Πώς θα διεξαχθούν βαπτίσεις και γαμήλιες δεξιώσεις τώρα που επιβλήθηκε mini lockdown στο νομό.

Άγχος, μούδιασμα, στεναχώρια και εκνευρισμός έχει αντικαταστήσει τα συναισθήματα χαράς στις γαμήλιες τελετές, δεξιώσεις και τραπέζια. Εκτός των άλλων από αύριο στην Αργολίδα θα ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από 01:00 τη νύχτα μέχρι τις 6 το πρωί, με τις μελλοντικές νυφούλες να βρίσκονται ήδη… στα όρια της κρίσης.

Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό που θα ισχύσουν από την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Βουβές δεξιώσεις;

Τι θα γίνει όμως με τους γάμους και τις βαπτίσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί για το διάστημα που θα διαρκέσει το mini lockdown;

Το θέμα αυτό αναμένεται να διευκρινιστεί στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, πιθανότατα αύριο Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και που σε ανάλογες περιπτώσεις «κόκκινων» νομών, όπως η Αχαΐα, η Ηλεία και η Μεσσηνία, προβλέπει εξαίρεση.

Σε ότι αφορά την απαγόρευση της μουσικής ισχύει εξαίρεση για τις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Αυτό θεωρητικά σημαίνει πως οι εν λόγω εκδηλώσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας για το διάστημα 10 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, θα μπορέσουν να διεξαχθούν κανονικά με μουσική, αλλά όχι με χορό, κάτι που συνήθως στην πράξη καταστρατηγείται.

Όριο ατόμων και ωράριο κυκλοφορίας

Το όριο των 300 καλεσμένων ισχύει από την 1η Ιουλίου μέχρι νεωτέρας, ενώ από την 28η Ιουνίου έχει καταργηθεί και το όριο όσον αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας.

Εδώ επικρατεί ένα μπάχαλο, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί απόλυτα ποιος θα είναι ο αριθμός των καλεσμένων και το ωράριο κυκλοφορίας για τις περιοχές με περιοριστικά μέτρα. Για τις εκδηλώσεις σε ιδιωτικούς χώρους πάντως ισχύει όριο 20 ατόμων.

Μόνο καθιστοί

Η μουσική έχει επιστρέψει στις γαμήλιες δεξιώσεις από τις 12 Ιουνίου. Το ίδιο ωστόσο δεν ισχύει για τον χορό, αφού η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ύστερα από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων αποφάσισε τα bars, τα clubs και τα κέντρα διασκέδασης να λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους.

Αυτό ισχύει και για τις δεξιώσεις των γάμων και βαπτίσεων, δεδομένου ότι ακολουθείται κι εκεί το μοντέλο της εστίασης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button