home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Κορωνοϊός: 30% των μαθητών θα νοσήσουν, λένε παιδίατροι

Mεγάλη ανησυχία για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία - Αναμένεται αύξηση στα κρούσματα - Προβλέψεις για νοσηλείες ακόμη και θανάτους παιδιών.

Ανησυχία επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μετά και το αναμενόμενο άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα.

Πλέον, οι επιστήμονες επικεντρώνονται στο άνοιγμα των σχολείων και στην επιστροφή περισσότερων από 1,1 εκατομμυρίων μαθητών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς αποτελεί την πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τις υγειονομικές αρχές, τις σχολικές μονάδες, τις οικογένειες και είναι εκείνη που θα κρίνει και τη συνέχεια της πορείας τους επόμενους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Ανδρέου: Το 30% των μαθητών θα μολυνθεί – Στατιστικά θα έχουμε θανάτους παιδιών

Ο παιδίατρος, Μάριος Ανδρέου μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, τόνισε πως έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ωστόσο είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε αποτελεσματικοί. Όσον αφορά τα σχολεία που πρόκειται να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, είπε πως αυτό «είναι το μεγάλο στοίχημα του 4ου κύματος, διότι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα».

«Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Delta του ιού θα μολυνθεί» εκτιμά ο κ. Ανδρέου και εξηγεί τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό. «Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά».

Ο κ. Ανδρέου τονίζει ότι αυτή τη στιγμή 1 στα 4 κρούσματα κορωνοϊού είναι παιδί ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. Στατιστικά, σύμφωνα με τον παιδίατρο, θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται καθημερινά το τελευταίο διάστημα σε ανηλίκους 0-17 χρόνων, πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία και βρεθούν στον φυσικό τους χώρο οι μαθητές, δεν δημιουργεί ιδιαίτερη αισιοδοξία. Είναι ενδεικτικό ότι χθες, το 1/4 των 2.807 κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας (ΕΟΔΥ) αφορούσε παιδιά και εφήβους 0-17 ετών (698 λοιμώξεις).

Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα παιδιά θεωρείται βέβαιη σύμφωνα με τους ειδικούς, με την… επίσημη εκκίνηση της ανόδου να αναμένεται παράλληλα με τον… αγιασμό και την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες, εντός κι εκτός των αιθουσών. Όπως επισήμανε άλλωστε κατά την προχθεσινή ενημέρωση, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, από την καταγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού στον ΕΟΔΥ παρατηρείται ήδη ραγδαία αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων στις επίμαχες ηλικιακές ομάδες μαθητών, η οποία προφανώς με τη δυναμική που έχει αναπτύξει δεν θα ανακοπεί εύκολα ή άμεσα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button