home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Παιδίατροι στο κόλπο του εμβολιασμού για παιδιά άνω των 12 ετών

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 χρόνων μπορούν να λάβουν μόνο σκεύασμα mRNA.
Οι εμβολιασμοί στα παιδιά - Μύθοι και Αλήθειες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το πράσινο φως να ενταχθούν και οι ιδιώτες παιδίατροι στην επιχείρηση «Ελευθέρια», σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών.

Αφού άκουσε τις ομόφωνες εισηγήσεις των φορέων, των εκπροσώπων των επιστημονικών παιδιατρικών εταιριών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στη μάχη κατά του κορωνοιου, έδωσε την έγκρισή του.

Η κυβέρνηση ενόψει του ανοίγματος των σχολείων επισπεύδει τη διαδικασία του εμβολιασμού των μαθητών για να επιτευχθεί μεγαλύτερη θωράκιση του πληθυσμού στη σχολική κοινότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε το πρωί τη συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

«Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 χρόνων μπορούν να λάβουν μόνο σκεύασμα mRNA, οι συνθήκες φύλαξης και συντήρησης του οποίου έχουν ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα κλασικά εμβόλια. Κι αυτό διότι πρόκειται για φιαλίδια των πέντε δόσεων που διατηρούνται κλειστά στο ψυγείο για 28 ημέρες αλλά εάν ανοιχθούν πρέπει να χορηγηθούν εντός λίγων ημερών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis