home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Ναύπλιο: Ασπίδα σε Κυριακού από τη Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής – Σαρωνικού

Να ακυρωθεί η απόφαση για κλείσιμο ιδιωτικού χώρου φιλοξενίας αδέσποτων στο Δήμο Ναυπλιέων, ζητά η Ομοσπονδία με επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη.

Την ακύρωση αποφάσεων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αφορούν στο κλείσιμο ιδιωτικού χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στην περιοχή του Ναυπλίου και την επιβολή προστίμου στον ιδιοκτήτη του Στέλιο Κυριακού, ζητεί με έγγραφό της προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής – Σαρωνικού.

Στο εν λόγω έγγραφό της, η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι οι πιο πάνω αποφάσεις θα πρέπει να ακυρωθούν ως μη σύννομες.

Η επιστολή

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς : Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα.

Κοινοποίηση : α) Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη.

β) Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη.

γ) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

δ) Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Γ. Μαλτέζο.

Θέμα : Ακύρωση ως μη σύννομων των αποφάσεων του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αντίστοιχα, περί κλεισίματος χώρου ιδιοκτησίας Σ. Κυριακού και για την επιβολή προστίμου.

Αξιότιμε κ. περιφερειάρχη,

με την παρούσα επιστολή νιώθουμε την ανάγκη να σας εκφράσουμε την αγανάκτηση όλου του φιλοζωικού κόσμου για τις δύο άδικες αποφάσεις που πήραν εκπρόσωποι της Περιφέρειά σας, που αφορούν το κλείσιμο χώρου ιδιοκτησία Σ. Κυριακού και την επιβολή προστίμου.

Πρόστιμο και κλείσιμό ΓΙΑΤΙ;;;

Γιατί είναι εθελοντής;;

Γιατί είναι πρόεδρος Σωματείου και έσωσε ζώα που βρήκε άρρωστα, ετοιμοθάνατα, τραυματισμένα και μωρά κουτάβια και τα βοήθησε;;;

Γιατί τα ταΐζει και τα θεραπεύει από την τσέπη του;;

Γιατί τα ζώα του ζουν σε ιδανικές συνθήκες σύμφωνα με την δική σας γνωμάτευση;;;

Με ποιο νομικό και ΗΘΙΚΟ έρεισμα ΄΄βαφτίσατε΄΄ το σπίτι ενός εθελοντή καταφύγιο και μάλιστα θέλετε να το κλείσετε;;;

Είναι απίστευτο!!!

Σε όλο τον κόσμο χειροκροτούν και καταξιώνουν τους εθελοντές στην Ελλάδα τους απαξιώνουν και τους καταδικάζουν.

Πρωταρχικός σκοπός της συγκέντρωσης των ζώων είναι η διάσωση τους και στην συνέχεια η προώθηση τους για υιοθεσία, γιατί δεν μπορούσαν να ξαναβγούν στο δρόμο, άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός του κάθε Σωματείου. Αν δεν τα είχε βοηθήσει αυτά τα ζώα τώρα δεν θα ζούσαν.

Αντί να ευχαριστήσουμε και να ενθαρρύνουμε τον κ. Κυριακού για το εθελοντικό του έργο, την προσφορά του στην κοινωνία και την βοήθεια που προσφέρει στα αδέσποτα ζώα, καλύπτοντας έτσι το μεγάλο κενό της πολιτείας, εσείς τον τιμωρείται και το χειρότερο, ποιο είναι το μήνυμα που περνάτε σε όλους όσους έχουν βοηθήσει αδέσποτα ζώα ή σε αυτούς που στο μέλλον θα θελήσουν να βοηθήσουν;;

Όποιος έχει βοηθήσει αδέσποτο ζώο και το έχει στο σπίτι του να το βγάλει αμέσως στο δρόμο γιατί αλλιώς θα λογοδοτήσει στους “ΡΑΜΠΟ” της Περιφέρειας και θα βρεθεί και με 500 ευρώ πρόστιμο. Τέτοιες αποφάσεις είναι η ταφόπλακα του εθελοντισμού και της φιλοζωίας!!

Σύμφωνα με την Γνωμοδότηση 130/2013 (που μάλιστα επικαλείστε) το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Συνημμένο Α) στην σελίδα 20 αναφέρει:

«Από τα δεδομένα που παρατίθενται στο ιστορικό του ερωτήματος αναδεικνύεται ως υπαρκτή η περίπτωση της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων (π.χ. σκύλων) από ιδιώτη προκειμένου να τους παράσχει συνθήκες επιβίωσης. Η περίπτωση αυτή δεν μπορεί να ενταχθεί στις συνήθεις περιπτώσεις διατήρησης ζώων από ιδιώτη σε κατοικία του κυρίως (ή και εκτός αυτή) για λόγους ζωοφιλίας ή συντροφιάς, αφού πρωταρχικός σκοπός της κατά το ως άνω ιστορικό συγκέντρωσης των ζώων, όπως μαρτυρά ο μαζικός τρόπος περισυλλογής τους είναι η διάσωση τους και όχι η πρόθεση για τη συνεχή για ιδιωτικούς λόγους (συντροφιά, φύλαξη) διατήρηση τους.»

Και στην σελίδα 21 αναφέρει:

«2) Δεν απαιτείται για την κατά τα άνω παραμονή, η ύπαρξη κτιριακών εγκαταστάσεων ομοίων με αυτές που προβλέπει ο νόμος για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς.»

Αυτή η απόφαση καλύπτει πλήρως τον κ. Σ. Κυριακού.

Επίσης σύμφωνα με τον ν. 4039/2012 (όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4235/2014) άρθρο 8 παράγραφος 2 έχουμε:

  1. Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, που έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας, στις μονοκατοικίες με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Αξιότιμε κ. περιφερειάρχη,

η Ομοσπονδία μας ζήτησε τον Ιανουάριο έλεγχο για τα δύο καταφύγια που έχει στην κατοχή του ο δήμος Σπάρτης. Μας απάντησαν κτηνίατροι από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας (Συνημμένο Β).

Στον πρώτο χώρο στην Ριβιώτησσα υπήρχαν 203 ζώα, δεκάδες ζώα δεμένα (Συνημμένο Γ) με αλυσίδες 2 ή 3 μέτρων (Παθητική Κακοποίηση), σε αγέλη ήταν περίπου 50 σκυλιά, κατά παράβαση της νομοθεσίας που προβλέπει ατομικό χώρο για κάθε ζώο (Υ.Α. 280262/2003), ο χώρος δεν ήταν αδειοδοτημένος.

Στο δεύτερο χώρο στο Ξηρόκαμπο υπήρχαν 83 ζώα, δεκάδες ζώα δεμένα σε πλαστικούς κάδους (Συνημμένο Γ) με αλυσίδες 2 ή 3 μέτρων (Παθητική Κακοποίηση), σε αγέλη ήταν περίπου 30 σκυλιά, κατά παράβαση της νομοθεσίας που προβλέπει ατομικό χώρο για κάθε ζώο (Υ.Α. 280262/2003), ο χώρος δεν ήταν αδειοδοτημένος. Μάλιστα μπροστά τους ένα ζώο δέχτηκε επίθεση από αγέλη με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των φροντιστών για να το σώσουν, σκεφτείτε τι γίνεται όταν λείπουν οι φροντιστές!!

Και παρόλο που υπήρχαν σοβαρές παρανομίες και στους δύο χώρους, ζώα δεμένα, ζώα σε αγέλες να τρώγονται μεταξύ τους και χώροι χωρίς άδεια τι έγραψαν οι κτηνίατροι σας στις παρατηρήσεις τους;;;

«Δεν διαπιστώθηκε παράβαση του αρ. 20 παρ. 2 του ν. 4039/2012 που να επισύρει ποινικές κυρώσεις.»

Ούτε πρόταση να κλείσουν τα δύο κολαστήρια του δήμου Σπάρτης, ούτε επιβολή προστίμων για τις άθλιες συνθήκες που ζούνε τα ζώα, ούτε για την έλλειψη αδειών των χώρων.

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

δυστυχώς οι υπάλληλοι σας έχουν κάνει στην μία περίπτωση το Μαύρο – Άσπρο και στην άλλη περίπτωση το Άσπρο – Μαύρο, με λίγα λόγια έχουμε «Δύο μέτρα και δύο σταθμά» Γιατί;;

Ζητάμε, έστω και τώρα την ακύρωση της απόφασης περί κλεισίματος του ιδιωτικού χώρου του κ. Κυριακού και την μη επιβολή του διοικητικού προστίμου.

Επιθυμούμε να μας κοινοποιήσετε αριθμό πρωτοκόλλου στο email της Ομοσπονδίας μας.

Αιτούμαστε να μας απαντήσετε εγγράφως, και η απάντηση σας να σταλεί μέσω e-mail, στο e-mail της Ομοσπονδίας μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

2 Σχόλια

  1. ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΘΑΜΑΖΩ ΥΟ ΕΡΓΟ ΤΟ Κ ΚΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ, ΤΗ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ!

  2. Επικροτώ και ελπίζω…
    ΝΑΙ! Βοηθήστε επιτέλους όσους μας βγάζουν ασπροπρόσωπους !

Διαβάστε ακόμα

Back to top button