home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Ελλάδα

Πλεύρης: Φρένο στους «μαϊμού» εμβολιασμούς με ειδικό νόμο

Δεκάδες οι ψευδείς βεβαιώσεις στην Καρδίτσα - Παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό - Διοικητής 5ης ΥΠΕ: Η υπάλληλος παραδέχτηκε την ενοχή της.

Για αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους εικονικούς εμβολιασμούς προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τη δημοσιοποίηση περιστατικού στην Καρδίτσα όπου υπάλληλος κέντρου υγείας φέρεται να εξέδιδε «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ εμβολιαστεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής δήλωσε ότι «έρχεται ειδικός νόμος για τους μαϊμού εμβολιασμούς».

«Η υπάλληλος παραδέχτηκε την ενοχή της»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης δήλωσε ότι «έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν όλες εκείνες οι παράμετροι που υπάρχουν για να έχουμε μια σαφή εικόνα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μετά στις νόμιμες διαδικασίες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπήρχε μια διοικητική υπάλληλος, η οποία έμπαινε μέσα στο σύστημα με κωδικούς που είχε πάρει από κάποιους άλλους -και εδώ είναι το θέμα, ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την ιστορία- και εξέδιδε μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμών».

Ερωτηθείς πώς αποκαλύφθηκε, σημείωσε ότι το σύστημα λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια και γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε όλα τα κέντρα υγείας και τις εμβολιαστικές γραμμές ώστε να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες. «Δεν έγινε τυχαία η αποκάλυψη. Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δούμε ακριβώς πόσα εμβόλια έχουν χαθεί και την αντιστοιχία μεταξύ των εικονικών εμβολιασμών και των δόσεων», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε, ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο διερευνάται είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν αυτά τα πιστοποιητικά. Γι’ αυτό και η μήνυση, η οποία κατατέθηκε, είναι κατά παντός υπευθύνου. Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, η υπάλληλος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στη διαδικασία, ενώ η γιατρός όταν ρωτήθηκε γιατί έλειπε η υπογραφή της, δεν απάντησε. «Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους» επισήμανε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

Εισαγγελέας και ΕΔΕ για το σκάνδαλο

Υπενθυμίζεταθ πως την παρέμβαση εισαγγελέα και τη διενέργεια ΕΔΕ για τις καταγγελίες που αφορούν σε εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι υπάλληλος βεβαίωνε στο σύστημα εικονικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Τον τελευταίο μήνα μόνο, γίνεται λόγος για πάνω από 40 εικονικούς εμβολιασμούς.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button