home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΕλλάδα

Νίκος Ανδρουλάκης από Β. Εύβοια: Να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την ευρύτερη περιοχή

Τις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές επισκέφθηκε ο Ευρωβουλευτής.

Τις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια επισκέφθηκε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη και κάτοικους της περιοχής.

Ο Ευρωβουλευτής σημείωσε την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η καταγραφή των ζημιών, τόσο των δημόσιων υποδομών όσο και των ιδιωτικών περιουσιών που έχουν καταστραφεί ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και εθνικοί πόροι για να αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν. Παράλληλα στη συνάντηση με τον Δήμαρχο, τονίστηκε η ανάγκη για να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Μεταξύ αυτών ο κ. Τσαπουρνιώτης τόνισε τη σημασία του Βόρειου οδικού άξονας της Εύβοιας για τη βελτίωση της σύνδεσης με τη Χαλκίδα, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να παραμείνουν και να αποτραπεί η ερημοποίηση της περιοχής καθώς και άλλων αναπτυξιακών έργων.

Όσον αφορά τη φαραωνική καταστροφή που συνέβη, κ. Ανδρουλάκης επισήμανε την ανάγκη για σημαντική επένδυση στην πρόληψη για να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης καθώς μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για τον οποίο ήταν εισηγητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήρθε στη χώρα μας η μεγαλύτερη ομάδα δασοπυρόσβεσης που έχει αποσταλεί σε Ευρωπαϊκό κράτος στην ιστορία της Ένωσης. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η πρώτη ενεργοποίηση της νέας δεξαμενής rescEU είχε γίνει πάλι από τη χώρα μας το 2019 για πυρκαγιά στην ίδια περιοχή, στη Λίμνη Εύβοιας. Παρατήρησε όμως ότι όσα αεροπλάνα και μέσα αν έχουμε, απαιτείται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας βάσει βέλτιστων πρακτικών που θα διασφαλίζει τη σωστή αξιοποίησή τους, καθώς και συνεχείς προληπτικές παρεμβάσεις εντός των δασών. 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button