home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών …βαπτίστηκαν παραιτήσεις;

Αναστάτωση προκλήθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα στην τοπική εκπαιδευτική κοινοτητα από ένα δημοσίευμα του alfavita.gr το οποίο έκανε λόγο για μαζικές παραιτήσεις διευθυντών σχολείων στην Αργολίδα, αναφέροντας μάλιστα και συγκεκριμένο αριθμό. Η είδηση παρατίθεται με ερωτηματικό και σημειώνει τα εξής: «Πληροφορίες αναφέρουν σήμερα ότι παραιτήθηκαν αιφνιδιαστικά 13 διευθυντές σχολείων στο ν. Αργολίδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν και υπάρχει η ανάγκη κάλυψης αυτών των θέσεων από το Υπουργείο Παιδείας. Ίσως να υπάρχει μία καθυστέρηση στις αναπληρώσεις των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών που να αφήνει πίσω κάποια κενά. Τα περί αιφνιδιαστικών παραιτήσεων διαψεύδονται από τους αρμοδίους.

Μέχρι τώρα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσελήφθησαν για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Αργολίδας 64 εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής, 21 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ενώ συστάθηκαν 16 νέες οργανικές θέσεις σε ειδικότητες εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής και μουσικής.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διορίστηκαν για τα γυμνάσια και λύκεια 60 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, έχουν ήδη ορκιστεί 58 ενώ προσελήφθησαν 43 αναπληρωτές, και όποια κενά υπάρξουν θα καλυφθούν στην αμέσως επόμενη φάση με την πρόσληψη αναπληρωτών.

Μένει να δούμε αν θα δημιουργηθούν προβλήματα με την εκκίνηση της σχολικής χρονιάς, που είναι και το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis