Home design
home design

Κορωνοϊός: Πώς θα αντιμετωπιστούν τα κρούσματα στα σχολεία και πότε θα κλείνει το τμήμα

COVID ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τις ενέργειες που θα ακολουθούν τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε σχολικό τμήμα, εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση περιλαμβάνει θέση σε καραντίνα του διπλανού στο ίδιο θρανίο συμμαθητή του παιδιού που νοσεί, καθώς και των παιδιών στο μπρος και πίσω θρανίο εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση της μάσκας.

Το παραπάνω ισχύει μόνο σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι μαθητές είναι ανεμβολίαστοι. Η επιστροφή από την καραντίνα θα γίνεται μία εβδομάδα μετά από αρνητικό rapid test.

Για τους υπόλοιπους ανεμβολίαστους μαθητές του τμήματος θα απαιτείται ένα rapid test, ακολουθούμενο από δύοself test και ένα ακόμη rapid test την 7 ημέρα από το πρώτο.

Τα εμβολιασμένα παιδιά θα χρειάζεται μόνο ένα rapid test στην αρχή και το τέλος των 7 ημερών.

Το τμήμα δεν θα κλείνει παρά μόνο αν τα κρούσματα σε αυτό φτάσουν το 50%+1 του συνόλου.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την επιτροπή των ειδικών.

«Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Είπε ακόμη πως απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές. Ανέφερε τέλος ότι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis