home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Ναύπλιο: Τελευταίες πινελιές πριν ανάψουν τα φανάρια σε Αγίου Ανδριανού με Μεσολογγίου και Χ. Τρικούπη

Η προτροπή του δημάρχου προς τους οδηγούς - «Η παραβίαση των φωτεινών σηματοδοτών είναι μέσα στα 5 πρώτα αίτια πρόκλησης τροχαίων».

Αντίστροφα μετράμε για τη λειτουργία των φαναριών στις διασταυρώσεις της Αγίου Ανδριανού με τη Μεσολογγίου και τη Χαριλάου Τρικούπη στο Ναύπλιο. Οι φωτεινοί σηματοδότες έχουν ήδη τοποθετηθεί και μένει να ολοκληρωθούν οι διαγραμμίσεις και η ρευματοδότηση.

«Οι φωτεινοί σηματοδότες είναι σίγουρο ότι αποτελούν ένα πολύ καλό εργαλείο για την ρύθμιση της κυκλοφορίας χωρίς όμως να αντικαθιστούν την προσοχή μας και την υπευθυνότητά μας», τονίζει ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Και προσθέτει: «Η παραβίαση των φωτεινών σηματοδοτών είναι μέσα στα 5 πρώτα αίτια πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα σοβαρών. Προσοχή λοιπόν».

Χρειάστηκαν αρκετά τροχαία ατυχήματα και αποτυχημένες παρεμβάσεις, ώστε ο Δήμος Ναυπλιέων να πάρει πιο δραστικά μέτρα, αποφασίζοντας να βάλει φανάρια, ελπίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα δωθεί οριστική λύση στην ρύθμιση της κυκλοφορίας στις δύο αυτές πολυσύχναστες και επικίνδυνες όπως αποδείχθηκαν διασταυρώσεις του Ναυπλίου.

Το έργο δεν περιλαμβάνει μόνο την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών αλλά και τη διαμόρφωση των δύο κόμβων. Έτσι λοιπόν έχει γίνει οριοθέτηση λωρίδων σε κάθε πρόσβαση, διαμόρφωση πεζοδρομίων, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων όπου είναι αναγκαίο και ειδική εσοχή για τον καθορισμό θέσεων στάθμευσης.

Τώρα προστίθεται η απαιτούμενη διαγράμμιση του οδοστρώματος και των διαβάσεων πεζών.

Φώτο: facebook (Dimitris Kostouros)
Φώτο: facebook (Dimitris Kostouros)
Φώτο: facebook (Dimitris Kostouros)
Φώτο: facebook (Dimitris Kostouros)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button