Home design
home design

Κορωνοϊός: Ιχνηλάτηση εν πλω σε Τουρκικό εμπορικό πλοίο στο Γύθειο – Σοβαρά ασθενής στη Σπάρτη

Η αποστολή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης στέφθηκε με επιτυχία – Εύσημα από το διευθυντή Ανάργυρο Μαριόλη: «Υρώ, Έλλη, Στάθη, Αργυρώ σας αξίζουν συγχαρητήρια!». Δείτε εικόνες.

Ξημερώματα Κυριακής 29 Αυγούστου, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή αντιμετώπισης επείγοντος περιστατικού, σε Τουρκικό εμπορικό πλοίο που προσέγγισε ανοιχτά του λιμανιού του Γυθείου.

Μέλος του πληρώματος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό όπου και κρίθηκε αναγκαία η επείγουσα μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση σε όλα τα μέλη του πληρώματος για την Covid-19, επί του πλοίου.

«Υρώ, Έλλη, Στάθη, Αργυρώ σας αξίζουν συγχαρητήρια!»

Όπως σημειώνει ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Ανάργυρος Μαριόλης:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στο Λιμεναρχείο Γυθείου για την άψογη συνεργασία τους, καθώς και στο πλήρωμα ασθενοφόρου του Κ.Υ. Γυθείου. Θερμές ευχαριστίες στον ιδιοκτήτη-καπετάνιο του ιδιωτικού σκάφους (Costa-Costa) που μας μετέφερε στο πλοίο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ για τη συνεργασία όλους αυτούς τους μήνες που η παγκόσμια κοινότητα δοκιμάζεται από την πανδημία, οι οποίοι υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, όλες τις ημέρες και ώρες, εργάζονται για την προάσπιση της ασφάλειας του πληθυσμού, ενισχύοντας το δύσκολο έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης. Υρώ, Έλλη, Στάθη, Αργυρώ σας αξίζουν συγχαρητήρια!».

Τι λέει το λιμενικό

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό αναφέρει:

«Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, ότι 64χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (Ανθυποπλοίαρχος) του Φ/Γ πλοίου BMI EMPEROR σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Ταινάρου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο του λιμένα Γυθείου και στο σημείο έσπευσε το Ε/Π-Α/Κ σκάφος ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ Ν. Γυθείου 113, όπου παρέλαβε τον 64χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα. Στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας (Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης), για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη».

Φώτο: facebook (Anargiros Mariolis)
Φώτο: facebook (Anargiros Mariolis)
Φώτο: facebook (Anargiros Mariolis)
Φώτο: facebook (Anargiros Mariolis)
Φώτο: facebook (Anargiros Mariolis)
Φώτο: facebook (Anargiros Mariolis)

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis