home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πόσο πάει το μαλλί με τα νέα μέτρα: Οι ανεμβολίαστοι θα πληρώσουν μέχρι 500 ευρώ μόνο για να πάνε στη δουλειά

Το κόστος δεν θα είναι ίδιο για όλους τους εργαζόμενους, καθώς ο αριθμός των rapid test που απαιτείται ανά εβδομάδα αλλάζει ανάλογα με τη δουλειά κάποιου.

Αν μπορούσε να δοθεί μία πολύ σύντομη περιγραφή για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, αυτή θα ήταν: Eίσαι εμβολιασμένος, είσαι σχετικά ξέγνοιαστος. Δεν είσαι; Θα σκέφτεσαι ότι για ότι κάνεις χρειάζεται να υποβληθείς πρώτα σε τεστ, και μάλιστα να το πληρώσεις από την τσέπη σου.

Η αλήθεια είναι πως τα rapid test θα μπουν υποχρεωτικά και για τα καλά στη ζωή των ανεμβολίαστων πολιτών από τις 13 Σεπτεμβρίου και για περίπου 6 μήνες, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να ξηλωθούν για τα καλά, εκτός και αν αποφασίουν να κάνουν το εμβόλιο, που είναι δωρεάν.

Πόσο πάει το μαλλί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Το κόστος δεν θα είναι ίδιο για όλους τους εργαζόμενους, καθώς ο αριθμός των rapid test που απαιτείται ανά εβδομάδα αλλάζει ανάλογα με τη δουλειά κάποιου.

Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test ανά βδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και η τιμή του θα είναι στα 10 ευρώ.

Επομένως, όποιος εργαζόμενος δεν εμβολιαστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να υπολογίσει πως για το επόμενο εξάμηνο θα δώσει αποκλειστικά για rapid test 240 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί καθώς και όσοι εργάζονται σε σίτιση, τουρισμό, θέατρο και μουσικές, χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να προσκομίζουν δύο rapid test την εβδομάδα.

Αυτό αυτόματα σημαίνει πως και το συνολικό κόστος διπλασιάζεται για τα rapid test που θα χρειαστεί να κάνουν (μόνο) για να πάνε στις δουλειές τους.

Έτσι οι συγκεκριμένες εργασιακές ομάδες θα χρειαστεί να δώσουν αυτούς τους έξι μήνες 480 ευρώ.

Mόνο σε ιδιωτικά κέντρα η εξέταση

Να σημειωθεί πως η τιμή των rapid test επανακαθορίστηκε στα 10 ευρώ, ενώ από τις 13 Σεπτεμβρίου και μέχρι τον Μάρτιο, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν rapid test μόνο στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, καθώς οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους.

Ωστόσο τα παραπάνω ποσά είναι μόνο η βάση του συνολικού ποσού που θα πρέπει να δώσουν οι ανεμβολίαστοι.

Πού αλλού απαιτείται rapid test

Κι αυτό γιατί απαιτείται rapid test –εντός 48 ωρών- τόσο για την είσοδό τους σε συγκεκριμένους χώρους ψυχαγωγίας, όσο και για τα ταξίδια τους.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι ανεμβολίαστοι θέλουν να ταξιδέψουν προς ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ θα πρέπει να έχουν κάνει: 1 rapid test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι για τους ενήλικους και τους ανήλικους 12-17 ετών.

Όσον αφορά τη ψυχαγωγία, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται μόνο σε κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ωστόσο και εκεί θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test εντός 48 ωρών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis