home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Κλείδωσε! Το εμβόλιο θα γίνει υποχρεωτικό – Έρχονται ανακοινώσεις

Σε ποιους τομείς θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού- Τι σκέφτεται η κυβέρνηση.

Ενώ η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα συνεχίζεται, τα κρούσματα αυξάνονται, όπως και οι εισαγωγές και διασωληνώσεις, ενώ ο αριθμός των θανάτων προκαλεί ανησυχία και καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων φθάνουν στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της περαιτέρω λήψης μέτρων προστασίας. Σήμερα ανακοινώνεται ένα πακέτο μέτρων που αφορά τους ανεμβολίαστους, ωστόσο η κυβέρνηση δεν θα μείνει σε αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μαξίμου, τέθηκε ξανά το θέμα της λήψης μέτρων και αποφασίστηκε η επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολίου. Οι ανακοινώσεις εκτιμάται ότι θα γίνουν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολίου θα αφορά σε πρώτη φάση στο δημόσιο τομέα και το στρατό, με τις ακριβείς ομάδες για τις οποίες θα γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο να είναι ακόμη σε επεξεργασία από τους ειδικούς. Σε δεύτερη φάση αναμένεται να ακολουθήσουν κι’ άλλοι.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι η χθεσινή απόφαση του αμερικανικού FDA που έδωσε οριστική έγκριση του Pfizer δείχνει το δρόμο προς την υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Παράθυρο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, άφησε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον δημόσιο τομέα μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς «η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τζανάκης: Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Λίγο νωρίτερα σήμερα, υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους τομείς τάχθηκε ο Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής Πνευμολογίας υποστήριξε ότι θα πρέπει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να προχωρήσει και σε άλλους τομείς, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ξεκινήσει από τον κρατικό μηχανισμό φέρνοντας σαν παράδειγμα τους αστυνομικούς και όσους υπηρετούν στον στρατό.

Ο κ. Τζανάκης πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα, αναφέροντας καταστήματα και υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button