home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Αργολίδα: Γιατί μπήκαν στον πάγο οι αποζημιώσεις από τον παγετό

Λεφτά υπάρχουν αλλά υπάρχει και γραφειοκρατία - Δείχνουν με το δάκτυλο τον ΕΛΓΑ Τρίπολης για τις καθυστερήσεις.

Οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων, οφείλονται αποκλειστικά στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Τρίπολης, το οποίο δεν έχει ακόμη αποστείλει τα σχετικά πορίσματα για τις ζημιές στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού. Αυτό ενημέρωσε τους πληγέντες παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές από τον παγετό στην Αργολίδα ο Γιάννης Ανδριανός -μετά από επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ωστόσο πως οι απαιτούμενες ενέργειες έχουν γίνει, ώστε να προσπεραστεί το πρόβλημα.

Όπως δήλωσε ο κ. Ανδριανός:

«Μετά από επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λιβανό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζο, οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους πληγέντες παραγωγούς πυρηνόκαρπων από τον παγετό της άνοιξης οφείλονται αποκλειστικά στο γεγονός ότι το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Τρίπολης δυστυχώς δεν έχει ακόμη αποστείλει τα σχετικά πορίσματα για τις ζημιές στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως συνέπεια να μην έχει προκαταβληθεί το 40% των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα.

Στις ερωτήσεις πολλών πληγέντων παραγωγών γιατί έγινε καταβολή του 40% στα πυρηνόκαρπα της Μακεδονίας, η απάντηση από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ είναι ότι εστάλησαν εγκαίρως τα πορίσματα των ζημιών ενώ δεν εστάλησαν από Τρίπολη, Λάρισα κλπ. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπόρεσαν να γίνουν οι πληρωμές σε Αργολίδα, Λάρισα και άλλους νομούς.

Όπως με διαβεβαίωσε ο Υπουργός και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ξεπεραστεί άμεσα το πρόβλημα και να αποσταλούν τα σχετικά πορίσματα ώστε να καταβληθούν οι προκαταβολές των αποζημιώσεων».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button