home design 800x400
home design 1170Χ320

Ματίνα Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν όλοι

«Από αυτούς που “έφυγαν” χθες, κανένας δεν ήταν εμβολιασμένος», ανέφερε η κ. Παγώνη – Το μεγάλο λάθος που έκανε το Ισραήλ.
Ματίνα Παγώνη

Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν από κορωνοϊό, προειδοποίησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία αναφέρθηκε και στο «μεγάλο λάθος» που έκανε το Ισραήλ, μετά τη γρήγορη εκστρατεία εμβολιασμού. 

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται, είναι πολύ επιθετική στη νεολαία και μεταδοτική», τόνισε η κ. Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε ότι ανεμβολίαστοι- μεγάλης αλλά και μικρότερων ηλικιών- έφτασαν στις ΜΕΘ.

«Από αυτούς που “έφυγαν” χθες, κανένας δεν ήταν εμβολιασμένος», δήλωσε αναφερόμενη στους 33 νεκρούς που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, ενώ σχολίασε ότι τα 1.948 κρούσματα ήταν πάρα πολλά για Κυριακή, ενώ τα τεστ που διενεργήθηκαν ήταν λίγα.

«Οι ανεμβολίαστοι δεν υπάρχει περίπτωση να μη νοήσουν. Θα νοσήσουν όλοι», τόνισε η κ. Παγώνη και συμπλήρωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται το εμβόλιο πλέον καθώς «έχουμε εμπειρία δισεκατομμυρίων ατόμων που εμβολιάστηκαν πλήρως και μελέτες στα χέρια μας».

«Αν δεν εμβολιαστούμε δεν θα σωθούμε, δεν θα προχωρήσουμε την επόμενη φάση της ζωής μας, δεν θα είμαστε ελεύθεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η περίπτωση του Ισραήλ

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Ισραήλ, που προχώρησε πολύ γρήγορα στους εμβολιασμούς αρχικά, αλλά είναι αντιμέτωπο με αύξηση κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

«Το 63,5% έχουν εμβολιαστεί στο Ισραήλ. Έχεις τείχος ασφάλειας με 63,5%; Πρέπει να πας πάνω από το 80% για να πεις ότι είσαι ασφαλής. Με αυτό το ποσοστό πέταξαν αμέσως τις μάσκες, ξεκίνησαν τα πάρτι και μπήκαν στη ζωή τους κανονικά. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στο Ισραήλ», σχολίασε η κ. Παγώνη.

«Εμείς δεν πάμε έτσι, αν δεν έχεις τείχος πάνω από 80% (στους εμβολιασμούς) δεν μπορείς να πεις ότι είσαι ασφαλής. Καμία μελέτη δεν λέει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

Προβληματισμός για την αύξηση νεκρών

Ο αριθμός των νεκρών, η αύξηση των διασωληνωμένων και των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό έχει προβληματίσει πολύ τις τελευταίες ημέρες τους ειδικούς, δήλωσε η Ματίνα Παγώνη. «Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ», επεσήμανε.

Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα απέτυχε στον στόχο του εμβολιασμού του 80% του πληθυσμού στα τέλη του Αυγούστου. «Δεν υπάρχει περίπτωση να το πετύχουμε. Μέσα στον Σεπτέμβριο πρέπει να “τρέξουμε” τους εμβολιασμούς», τόνισε.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων, υπογράμμισε ότι πρέπει να εμβολιαστούν καθηγητές, μαθητές και φοιτητές. «Πρέπει να υπάρχουν και συνεργεία εμβολιασμού σε σχολεία και πανεπιστήμια», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε αύξηση νοσηρότητας κατά 50% στα μικρά παιδιά. Στοιχείο που έχει ανησυχήσει τους επιστήμονες, σημείωσε.

«Δεν έπρεπε να βγουν οι μάσκες»

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι δεν έπρεπε να βγουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

«Υπάρχει πάντα συνωστισμός, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Στα νησιά τα σοκάκια ήταν γεμάτα και μάσκες δεν υπήρχαν», δήλωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην κατάσταση στα νοσοκομεία, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν να πιεστούν άλλο. «Η Αθήνα έχει ποσοστό κάλυψης 76% στις ΜΕΘ για τον κορωνοϊό. Η Κρήτη έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι στο 91%, η Κρήτη έχει λίγα κρεβάτια ΜΕΘ, χρειάζεται ενίσχυση καθώς είναι μεγάλο νησί με τουρισμό», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis