home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τρίπολη: Φύλακες άγγελοι για γαϊδαράκο που υποφέρει από βαρύτατα εγκαύματα μετά τη φωτιά

Ο γάιδαρος σώθηκε σαν από θαύμα από τις φλόγες και τώρα παλεύουν να τον ανακουφίσουν από τους αφόρητους πόνους. Τι ζητά ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης.

Μία αξιέπαινη προσπάθεια καταβάλουν τις τελευταίες μέρες εθελοντές του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης προκειμένου να ανακουφίσουν έναν γάιδαρο τον οποίο περισυνέλεξαν από τη φωτιά που ξέσπασε τις προηγούμενες μέρες και που έκαψε μεγάλες εκτάσεις σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη. Το άτυχο ζώο φέρει βαρύτατα εγκαύματα στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματός του, ενώ χθες το βράδυ παρουσίασε επιπλοκές στην υγεία του.

Οι εθελοντές με το που κατάλαβαν ότι η κατάστασή του επιδεινωνόταν, κάλεσαν ιππίατρο, ενώ στον γαϊδαράκο που υπέφερε από τους πόνους, του χορηγήθηκαν ενδοφλέβια φάρμακα και παυσίπονα με ορό , θεραπεία που θα συνεχιστεί για τρεις ημέρες.

Η θεραπεία φαίνεται σε πρώτη φάση να αποδίδει καθώς τις τελευταίες ώρες το άτυχο ζώο δείχνει σε καλύτερη κατάσταση.

Να σημειωθεί πως καθημερινά του χορηγούνται τρία βάζα ειδικής αλοιφής για να καλύπτονται όλα τα εγκαύματα, ενώ το βράδυ του βάζουν βαλσαμολαδο. Ο σύλλογος ζητά απ’ όποιον μπορεί να προσφέρει κρέμες εγκαυμάτων για τη θεραπεία του ζώου.

Δείτε παρακάτω τις σχετικές αναρτήσεις του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis