Home design
home design

Χρήστος Καρούζος: Τι πρέπει να γίνει για να μείνει ο ΕΦΚΑ στο Άργος

Την ανάγκη για συντονισμένη αντίδραση τονίζει με δήλωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας.
Χρήστος Καρούζος

Ο Χρήστος Καρούζος, περιφερειακός συμβούλου Π.Ε. Αργολίδας με την παράταξη «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», σχολιάζοντας τις εξελίξεις με το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στο Άργος, κάλεσε σε συστράτευση όλες τις δυναμεις προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του:

«Ο ΕΦΚΑ φέρεται ότι αποφάσισε την μετακίνηση των υπηρεσιών του που εδρεύουν στο Άργος (υποκατάστημα ΕΦΚΑ-ΙΚΑ κλπ) στο Ναύπλιο.

Η απόφαση αυτή είναι άδικη, αδικαιολόγητα δαπανηρή για τους ασφαλισμένους του Άργους και της περιοχής του (που είναι σαφέστατα πολυπληθέστερη) που θα υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στο Ναύπλιο, προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία σε ασφαλισμένους μεγάλης συνήθως ηλικίας -που προστρέχουν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ- και κυρίως συνιστά άλλη μια κίνηση υποβάθμισης του Άργους.

Όμοια κίνηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ματαιώθηκε από την κινητοποίηση τότε του Δήμου Άργους-Μυκηνών, των φορέων της πόλης (Εργατικό Κέντρο κλπ) και κυρίως της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Άργους.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα.

Πρέπει να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους-Μυκηνών με τη συμμετοχή των Βουλευτών και των Περιφερειακών Συμβούλων της Αργολίδας και να αποδοκιμάσει την απόφαση.

Να αποφασιστεί αντιπροσωπία από τον Δήμαρχο Άργους, τους Βουλευτές του νομού και Περιφερειακούς Συμβούλους, να επισκεφθεί την Διοίκηση του ΕΦΚΑ και να ζητήσει την ανάκληση αυτής της απόφασης.

Ταυτόχρονα, όλες οι ενώσεις προσώπων του Δήμου Άργους-Μυκηνών (σωματεία, σύλλογοι, συνεταιρισμοί) να εκδώσουν αποφάσεις αποδοκιμασίας.

Όλα αυτά στην προσεχή εβδομάδα.

Έτσι η διοίκηση του ΕΦΚΑ θα πεισθεί ότι η απόφασή της αυτή, εκτός από άδικη, οικονομικά δαπανηρή, αναιτιολόγητη, θα έχει κόστος γι’ αυτή.

Είμαστε υπόλογοι στο Άργος (οπωσδήποτε οι αιρετοί) και στη λογοδοσία αυτή δεν αποτελούν δικαιολογία οι κομματικές προτιμήσεις και στάσεις (πρώτα αντιδρούσαμε, τώρα σιωπούμε) γιατί βλάπτουν την πόλη.

Τέλος, οι ασυντόνιστες προσωπικές ανακοινώσεις απλά απενοχοποιούν τους συντάκτες τους».

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis