home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανδριανός σε Χατζηδάκη: Πώς θα διασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία του ΕΦΚΑ στο Άργος;

Στη βουλή φέρνει το θέμα ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ μετά τις έντονες αντιδράσεις τοπικών και πολιτικών φορέων, καθώς και του δημάρχου Άργους – Μυκηνών.
Γιάννης Ανδριανός

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το κλείσιμο του ΕΦΚΑ στο Άργος και η ταυτόχρονη μεταφορά υπηρεσιών στο Ναύπλιο. Νωρίτερα σήμερα, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος ζήτησε τη βοήθεια του κυβερνητικού βουλευτή Γιάννη Ανδριανού ώστε να αποτραπεί η διαφαινόμενη αρνητική εξέλιξη για τη πόλη και το μεγαλύτερο πληθυσμιακά δήμο της Αργολίδας. Απόφαση η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από φορείς της πόλης, όπως το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ Άργους ζητούσε χθες από Ανδριανό και Καμπόσο να τοποθετηθούν γι’ αυτή την εξέλιξη, κάτι το οποίο συνέβη σήμερα και από τους δύο.

Η αντίδραση Ανδριανού

Στα πλάισια αυτά ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός ανακοίνωσε προ ολίγου ότι κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη με θέμα την ανάγκη διατήρησης σε λειτουργία του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στο Άργος.

Ο κ. Ανδριανός δηλώνει πως είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το ζήτημα άμεσα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με πολυάριθμες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις – αναφέρω χαρακτηριστικά την Ερώτηση 3936/6-3-2017 και τις Αναφορές 2109/7-7-2017 και 2176/24-7-2017 – έχω συστηματικά τονίσει την ανάγκη διατήρησης σε λειτουργία του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στο Άργος, της έδρας του μεγαλύτερου σε πληθυσμό δήμου της Αργολίδας, όπου εδώ και χρόνια παρατηρείται αποψίλωση υπηρεσιών.

Η σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα προωθεί την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες εξαλείφοντας βήμα προς βήμα την ανάγκη για αυτοπρόσωπη παρουσία και τη συνεπαγόμενη γραφειοκρατική ταλαιπωρία. Είναι όμως αναγκαίο υπηρεσίες όπως τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ να παραμείνουν σε πλήρη λειτουργία μέχρι να αποδειχθεί στην πράξη ότι πλέον δεν συντρέχει κανένας λόγος μετακίνησης των εξυπηρετούμενων πολιτών που συνεπάγεται κόστος σε έξοδα και χρόνο.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα διασφαλιστεί η συνέχιση της πλήρους λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στο Άργος».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Μην ανησυχείτε δεξιουληδες μας κυβερνούν, δεκιουληδες ψηφίζετε για τοπικούς άρχοντες, καραδεξιος ο μέγιστος πρόεδρος του εργατικού κέντρου, όλα δεξιά στο Άργος, δεξιυλες δημοσιογραφινες υψηλού στάτους, προς τι ο αληλοσπαραγμος λοιπόν;;;;

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis