Home design
home design

ΟΑΕΔ: Τι θα γίνει με τους πυρόπληκτους που δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας

Μέτρα για στήριξη του εργατικού δυναμικού και των επιχειρήσεων στις πυρόπληκτες περιοχές, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ – Ποια είναι αυτά.

Mέτρα για στήριξη του εργατικού δυναμικού και των επιχειρήσεων στις πυρόπληκτες περιοχές, ανακοίνωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Όσοι χάσουν τη δουλειά τους αλλά δεν πληρούν προϋποθέσεις για επίδομα ανεργίας, θα τους χορηγηθεί 399,25 ευρώ μηνιαίως, για πέντε μήνες. Αυτά καταβάλλονται τριάντα μέρες μετά την αίτηση» πρόσθεσε.

Παράλληλα, όπως είπε, ανανεώθηκαν αυτόματα τα επιδόματα ανεργίας στους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, όσοι έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας των πυρκαγιών θα λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 718 ευρώ, μόλις εγγραφούν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Όσον αφορά τον κοινωνικό τουρισμό στα καμένα της Εύβοιας, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε πως «όσοι επιλέξουν να πάνε για κοινωνικό τουρισμό στους πυρόπληκτους δήμους της βόρειας Εύβοιας, αντί για 6 θα μπορούν να έχουν 12 διανυκτερεύσεις».

«Τα μέτρα δεν σταματούν εκεί. Ότι άλλο χρειαστεί θα κάνουμε. Δείξαμε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά Και ως κυβέρνηση και ως ΟΑΕΔ στο κομμάτι στήριξης των πληγέντων και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν. Θα είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους» τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis