home design

Ναύπλιο: Πώς σώθηκε ο κολυμβητής που παρασύρθηκε από τα ταραγμένα νερά του Αργολικού

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε από λιμενικό, ναυαγοσώστες και ιδιώτες. Πώς έφτασαν στα ίχνη του αγνοούμενου λουόμενου.

Μία απρόσμενη περιπέτεια με αίσιο τέλος έζησε ένας ηλικωμένος κολυμβητής το απόγευμα της Παρασκευής 20 Αυγούστου στην παραλία Αρβανιτιά στο Ναύπλιο. Ο 75χρονος απομακρύνθηκε από την ακτή καθώς κολυμπούσε, ίσως παρασυρόμενος από τα ταραγμένα νερά του Αργολικού, με το γιο του να χάνει τα ίχνη του.

Αμέσως κλήθηκε για βοήθεια το λιμενικό και ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό του με τη συμμετοχή των ναυαγοσωστών της Καραθώνας, ενός ιδιωτικού σκάφους και ενός χειμερινού κολυμβητή που ξεκίνησε από την Αρβανιτιά για να εντοπίσει τον αγνοούμενο.

Τελικά οι αναζητήσεις καρποφόρησαν, όμως στη θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου είχε αρκετό κύμα που δυσκόλεψε τις προσπάθειες προσέγγισης.

Τελικά κατόρθωσαν να περισυλλέξουν σώο τον 75χρονο και να τον μεταφέρουν στο λιμάνι του Ναυπλίου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει προληπτικά στο νοσοκομείο Άργους που εφημέρευε για τις πρώτες βοήθειες.

Να σημειωθεί πως μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες στην παραλία της Καραθώνας, με αποτέλεσμα έναν πνιγμό και έναν παρολίγο πνιγμό. Το ίδιο ισχύει και μέ άλλες παραλίες της περιοχής που γι’ αυτό το λόγο απώλεσαν τη γαλάζια σημαία (Τολό, Κονδύλι).

Να υπενθυμίσουμε πως σε 48 ώρες σημειώθηκαν 4 πνιγμοί σε παραλίες της Αργολίδας 15-17 Αυγούστου, μεγαλώνοντας τη μαύρη λίστα των θυμάτων στην περιοχή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version