home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Πολιτική

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα στα σχολεία

Αλλάζουν φέτος τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε περίπτωση κρούσματος - Δεν θα χαθεί ούτε μία ημέρα μαθήματος διαβεβαιώνει το Υπουργείο Παιδείας.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή επεσήμανε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα είναι διαφοροποιημένα από την προηγούμενη χρονιά, λόγω του ότι φέτος προστέθηκε ο εμβολιασμός.

Η ίδια, επιβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων όπως το προηγούμενο διάστημα, ενώ ανέφερε πως αυστηρά πρωτόκολλα θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι οι ρυθμίσεις και τα μέτρα της πολιτείας είναι τέτοια ώστε η επιστροφή στα σχολεία και η δια ζώσης διδασκαλία να πραγματοποιηθούν με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσής ο οποίος επεσήμανε ότι είναι όλα έτοιμα για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κοπτσής μιλώντας στην ΕΡΤ1, στο προσεχές διάστημα αναμένονται και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές στις ΗΠΑ, μετά την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση, ο κ. Κοπτσής τόνισε πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, έχουν όχι μόνο plan Β αλλά και plan C, προκειμένου να μην χαθεί ούτε μία ημέρα μαθήματος.

Έτσι θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι μαθητές – εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Όπως ανακοίνωσε η Ζέτα Μακρή, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Επιπλέον, οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button