home design 800x400
home design 1170Χ320

Νεοχώρι Γορτυνίας: Περιορίζεται το μέτωπο της πυρκαγιάς

Βελτιώνεται η κατάσταση στο Νεοχώρι, γλιτώνοντας το χωριό από την πύρινη λαίλαπα που το απειλούσε.

Ευχάριστα νέα έρχονται από το μέτωπο του Νεοχωρίου Αρκαδίας αφού το μέτωπο έχει περιοριστεί και το χωριό φαίνεται να έχει γλυτώσει. Το μεσημέρι, ωστόσο κάτοικοι και πυροσβέστες βρίσκονταν αντιμέτωποι με νέα μεγάλη αναζωπύρωση η οποία απειλούσε το χωριό, καθώς το πύρινο μέτωπο βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χωριό σημειώθηκε βροχόπτωση και σε συνδυασμό με τη μεγάλη προσπάθεια από επίγεια και εναέρια μέσα, βοήθησε για να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς.

Η φωτιά έμεινε οριακά έξω από το χωριό και πλέον καίει σε μικρές εστίες περιφερειακά του Νεοχωρίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις δασικές πυρκαγιές της Γορτυνίας και της Αρχαίας Ολυμπίας επιχειρούν 678 πυροσβέστες με 218 οχήματα και 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στις προαναφερόμενες δυνάμεις συμπεριλαμβάνονται και αυτές που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία, 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, 200 πυροσβέστες με 59 οχήματα από τη Γαλλία, 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα από τη Γερμανία και 39 πυροσβέστες με 16 οχήματα από την Αυστρία.

Όσον αφορά την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis