home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρκαδίαFirst Featured

Φωτιά στη Γορτυνία: Μεγάλη αναζωπύρωση απειλεί το Νεοχώρι

Οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει στη Γορτυνία και αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στο Νεοχώρι όπου βρίσκεται το πύρινο μέτωπο. Οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα μεγάλη αναζωπύρωση η οποία απειλεί το χωριό, καθώς το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά.

Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας επιχειρούν 678 πυροσβέστες με 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 218 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από το Ηνωμένο Βασίλειο 21 πυροσβέστες, από τη Γαλλία 200 πυροσβέστες με 59 οχήματα, από τη Γερμανία 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα και από την Αυστρία 39 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης, για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button