home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μετακόμιση τουριστών από τη Μάνη στο Ναύπλιο – «Φωτιά» σε Airbnb, πανσιόν και ξενοδοχεία

Χιονοστιβάδα οι ακυρώσεις που έχουν καταγραφεί σε περιοχές από τις οποίες περνά η πύρινη λαίλαπα.

Χιονοστιβάδα οι ακυρώσεις σε περιοχές από τις οποίες πέρασε η πύρινη λαίλαπα, όπως η Μάνη, το Γύθειο και το Μαυροβούνι. Αρκετοί τουρίστες που είχαν κάνει κράτηση σε κάποιο κατάλυμα της Πελοποννήσου και ακυρώνουν, επιλέγουν στην πλειονότητά τους να ταξιδέψουν σε άλλη περιοχή εντός της Περιφέρειας, με το Ναύπλιο και το Τολό να είναι στις πρώτες επιλογές της εσωτερικής μετακόμισης των τουριστών της Περιφέρειας, στο βαθμό που μπορούσαν να προσφέρουν ελεύθερες κλίνες από Airbnb, πανσιόν και ξενοδοχεία για το δεκαπενταύγουστο.

«Κάποιες περιοχές, όπως το Γύθειο, έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά. Μπορεί να μην έπαθαν κάτι οι επιχειρήσεις σε επίπεδο υλικής φθοράς, ωστόσο, οι τουρίστες έφυγαν και οι επιχειρηματίες προσπαθούν τώρα να προσελκύσουν από την αρχή τους ταξιδιώτες, κάτι το οποίο είναι αρκετά δύσκολο στην παρούσα φάση», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας, Δημήτρης Πολλάλης, με δηλώσεις του στην Εύα Οικονομάκη (euro2day).

Ανακατατάξεις στα Airbnb

Σε πολύ υψηλά ποσοστά βρίσκονται οι προκρατήσεις στις πλατφόρμες του τύπου «Airbnb», ενόψει του Δεκαπενταύγουστου στους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου.

Ακυρώσεις έχουν καταγραφεί σε καταλύματα, κυρίως σε Μάνη, Γύθειο και Οίτυλο, με τους περισσότερους από τους ταξιδιώτες να επιλέγουν να μείνουν στη χώρα και μάλιστα στην ίδια περιφέρεια, μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον τους σε κοντινούς προορισμούς από αυτούς που είχαν επιλέξει αρχικά και λιγότερο σε νησιωτικούς.

Η πληρότητα σε τουριστικούς προορισμούς προσεγγίζει το 99% για τον Αύγουστο σε περιοχές της Πελοποννήσου και το 91% στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, καθώς πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που τα επιλέγουν, προκειμένου να αποφύγουν τον συνωστισμό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας της covid-19, δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που αναζητούν και ταυτόχρονα αναδεικνύουν νέους – μη δημοφιλείς – τουριστικούς προορισμούς.

Η διαθεσιμότητα και οι κρατήσεις στην Πελοπόννησο, για το ενδεικτικό διάστημα 13 έως 18 Αυγούστου και για διανυκτέρευση πέντε ημερών, διαμορφώνονται ως εξής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του πανελλαδικού δικτύου μεσιτών, Θεμιστοκλή Μπάκα:

Πελοπόννησος

Στην Πελοπόννησο η πληρότητα αγγίζει το 99%.

  • Ναύπλιο 70τμ, τιμή 650 ευρώ
  • Πόρτο Χέλι 55τμ, τιμή 903 ευρώ
  • Κυλλήνη 85τμ, τιμή 553 ευρώ

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Αργολιδευς

    Πέραν των airbnb δεν υπαρχει μέτρο σύγκρισης των παραλιών της μανης με τα σμαραγδένια γαλαζοπρασινα νερά με τις παραλίες τις δικές μας, ας μην πάμε σε παροχη υπηρεσιών ταβερνων καφέ κλπ, η μέρα με τη νύχτα είμαστε, για να ανταγωνισθουμε την ανεπτυγμένη Μεσσηνία πρέπει να φτιάξουμε πρωτίστως οδικό δίκτυο κ σύνδεση με την εθνική οδό Κορίνθου και μετά να αλλάξουμε νοοτροπία σε όλα, γιατι νομίζαμε πως είμαστε το κέντρο της γης, κ για του λόγου το αληθές κάντε μια βόλτα στη Καλαμάτα απ το πρω έως το βράδυ και θα καταλάβετε

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis