home design 800x400
home design 1170Χ320

Φωτιές: Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη σήμερα το μεσημέρι – Τι αναμένεται να πει

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές να παρουσιάσει μια αποτίμηση των πεπραγμένων της τελευταίας διετίας, στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Συνέντευξη τύπου πρόκειται να δώσει σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί σε βάθος για τα ζητήματα που άπτονται της επιχειρησιακής δράσης και τον τρόπο ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού, που έχουν εγείρει τις σοβαρές επικρίσεις της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Είναι όμως ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός, όπως λένε πηγές προσκείμενες σε αυτόν, ότι δεν προτίθεται να τροφοδοτήσει την πτυχή της πολιτικής αντιπαράθεσης για το θέμα των πυρκαγιών.Η «διάγνωση» θα διατρέξει μόνο ένα τμήμα των τοποθετήσεων του πρωθυπουργού για τα επιχειρησιακά ζητήματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει με εκτενείς αναφορές να παρουσιάσει την αποτίμηση των πεπραγμένων της τελευταίας διετίας, στον νευραλγικό τομέα της πολιτικής προστασίας.

Από την άλλη ο πρωθυπουργός σύμφωνα με συνομιλητές του, από αυτό το βήμα δεν προτίθεται στα αναμενόμενα ερωτήματα, να δώσει απαντήσεις που θα χρωματίσουν τον καμβά της απόδοσης ευθυνών για τους χειρισμούς που έγιναν για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών. «Πως θα αποδοθούν οι ευθύνες είναι το ένα σκέλος. Το πότε όμως δεν αφορά στην ώρα της αιχμής στο πεδίο», μετέδιδαν χαρακτηριστικά προς το CNN Greece, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης. Επιχειρώντας να προσδιορίσουν το χρόνο που θα ανοίξει αυτή η συζήτηση, έβλεπαν ως πιθανότερο το ορόσημο να βρίσκεται μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο.

Πηγή: cnn.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis