home design 800x400
home design 1170Χ320

Οι σχολικές καθαρίστριες απαιτούν από τον Καμπόσο να βάλει το χέρι στην τσέπη

Με επιστολή του ο Σύλλογος Καθαριστών Σχολείων Αργολίδας ζητά από το Δήμο Άργους – Μυκηνών να καλύψει τη διαφορά στο μισθολογικό κόστος ώστε να είναι πλήρους απασχόλησης.
Τρώει πόρτα η εταιρεία που δεν πλήρωνε τις καθαρίστριες στα νοσοκομεία της Αργολίδας

Με επιστολή προς το Δήμο Άργους-Μυκηνών, τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, τους αρμόδιους αντιδημάρχους και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Καθαριστών Σχολείων Αργολίδας απαιτεί τη στελέχωση των σχολικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά με εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αν και αυτό δεν προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσιες της κυβέρνησης αλλά επαφίεται αποκλειστικά στη θέληση των εκάστοτε δήμων και την όποια οικονομική δυνατότητα έχουν ώστε να καλύψουν οι ίδιοι τη μισθολογική διαφορά, η οποία ανέρχεται κατά περίπτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, έχει λάβει απόφαση για τρίωρη απασχόληση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών και καθαριστών των σχολείων, τηρώντας απαρέγκλιτα τα όσα έχει διαμηνύσει ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Κάποιοι άλλοι δήμοι, όπως ο Δήμος Ναυπλιέων, αποφάσισαν πως θα ήταν καλύτερα γι’ αυτούς να καλύψουν με ίδιους πόρους το κόστος της παραπάνω απασχόλησης ώστε οι καθαριστές σχολείων να είναι πλήρους απασχόλησης και να παίρνουν παραπάνω μισθό που θα συμπληρωθεί από ίδιους πόρους

Στην επιστολή του προς τον Δήμο Άργους-Μυκηνών και τον Δημήτρη Καμπόσο, ο Σύλλογος Καθαριστών Σχολείων Αργολίδας αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι Αντιδήμαρχοι,
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Σας κοινοποιούμε το απόφαση της έκτακτης σύσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 9/8/2021.

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας που συνήλθαν εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 20:30 με μοναδικό θέμα «Ενημέρωση επί της Απόφασης της Δημοτικής Αρχής του Δ. Άργους Μυκηνών, για 3ωρη απασχόληση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών/των στις σχολικές μονάδες του Δήμου κατά τη σχολική περίοδο 2021-2022».

Καταγγέλλουμε την πρακτική της κυβέρνησης που εκφράζεται μέσω του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μ. Βορίδη όπου σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 56982/30.07.2021 έγγραφό του, το Υπ. Εσωτερικών ανακοινώνει στους Δήμους όλης της χώρας τον επιμερισμό των ανθρωποωρών για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων όλης της χώρας για το διδακτικό έτος 2021-2022.

Απόφαση που αποσκοπεί στην απομάκρυνση των ευθυνών από τη κεντρική κυβερνητική Διοίκηση και τη μετατόπισή τους στους κατά τόπους Δήμους, δίνοντας έτσι την ευχέρεια στους Δήμους να αποφασίζουν εντελώς υποκειμενικά όσον αφορά την κατανομή των ανθρωποωρών ανά εργαζόμενο στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Η απόφαση για κατάργηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης από το Δήμο Άργους Μυκηνών και η μη αύξηση των ωρών εργασίας των συμβασιούχων καθαριστριών/τών με ημιαπασχόληση, κατά το διδακτικό έτος 2021-2022, δε λύνει το πρόβλημα της καθαριότητας, αλλά το επιδεινώνει.

Μια τέτοια ενέργεια είναι εξόχως άδικη απέναντι σε εργαζόμενες/νους με πολυετή προϋπηρεσία, οι οποίες/οι πέρυσι κατέλαβαν τις θέσεις πλήρους απασχόλησης -όχι χαριστικά- αλλά με βάση την μοριοδότηση της πολυετούς εμπειρίας τους συμπληρώνοντας το μέγιστο αριθμό μορίων στη σχετική προκήρυξη.

Οι επί σειρά ετών εργαζόμενοι του Δήμου μας στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων, θυμίζουμε ό,τι έχουν καταφέρει, το έχουν καταφέρει με χρόνιους αγώνες, αιτήματα και στερήσεις.

Είναι δικαίωμα μας να απαιτούμε εργασία 6,5 ωρών ημερησίως, πλήρους απασχόλησης, ικανή να μας δώσει μια αξιοπρεπή ζωή για εμάς και τις οικογένειες μας.

Απαιτούμε άνθρωποι που χρόνια αγωνίζονται γι’ αυτό το δικαίωμα να δικαιωθούν και όχι να παραμεριστούν από τις σημερινές πρακτικές της κυβέρνησης που θέλουν αυτόν τον εργαζόμενο έρμαιο στα χέρια της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

Είναι επιτακτική ανάγκη στις μέρες μας εξαιτίας της πανδημίας (covid 19) αλλά και άλλων φαινομένων που έπονται αυτής, τα σχολεία μας να στελεχωθούν με ικανό και έμπειρο προσωπικό καθαριότητας που το ωράριο τους, να τους δίνει τη δυνατότητα να ανταπεξέρχονται στις αυξημένες ανάγκες ενός αυστηρού πρωτοκόλλου υγιεινής.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών οφείλει να ακολουθήσει την καλή πρακτική άλλων Δήμων που αποφάσισαν όχι μόνο τη διατήρηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης αλλά και τη μετατροπή των ημιαπασχολούμενων εργαζομένων σε πλήρους απασχόλησης.

Ως εκ τούτου ζητούμε τη στελέχωση των σχολικών μας εγκαταστάσεων αποκλειστικά με εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Η καθαριότητα των Σχολικών Μονάδων μας αφορά όλους!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Βαλεντίνα Σαδίκου
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Αθανασία Νώτη
ΤΑΜΙΑΣ Αναστασία Κριτσιδήμα
ΜΕΛΟΣ Νικόλαος Τετώρος»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis